Zo maak je Pakjesavond nóg gezelliger

Pakjesavond is voor velen dé avond van het jaar! De avond van gespannen, maar opgewonden kinderen, gezellig binnen zitten en echt even tijd voor elkaar hebben. De avond dat Sinterklaas en Piet langskomen. Dat is dus wachten geblazen. Misschien dat vader of moeder ‘eventjes een wandelingetje’ gaat doen buiten. Maar wat doe je tijdens die verdere uren gezellig wachten met het hele gezin? Natuurlijk lekker eten, Sinterklaasliedjes zingen en misschien wel een spelletje of twee? Ook het uitpakken van de cadeautjes kun je extra leuk maken en iets langer laten duren. Kun je wel wat extra inspiratie gebruiken om te voorkomen dat het hele gezin op de iPad belandt? Hieronder vijf tips voor een extra gezellige pakjesavond.

Feestballonnen

Ruzie om wie het eerst een cadeautje uit mag pakken? Of wil je voorkomen dat alles in één keer wordt uitgepakt? Tel het aantal cadeautjes per persoon uit en doe briefjes met namen in ballonnen. Doe er eventueel ook wat confetti bij voor een leuk feestelijk effect (als je zin hebt om naderhand te stofzuigen natuurlijk). Iedereen mag om de beurt een ballon lek prikken. De persoon of personen wiens namen uit de ballon vallen mogen een cadeautje uitpakken.

Cadeautjesbingo

Bingo-fan? Maak je eigen bingokaarten en spelen maar! Wie een rij vol heeft mag een cadeautje uitpakken. En als de kaart vol is? Dan mogen meerdere cadeautjes tegelijk worden uitgepakt. Succes verzekerd!

Oud-Hollandse spelletjes

Koekhappen, (Sinterklaas)zaklopen, eierlopen, altijd een leuk excuus om al je favoriete oud-Hollandse spelletjes weer eens te doen! De winnaar van elk spel mag een cadeautje uitpakken. Dat wordt een leuke competitie!

Proeven

Zijn jullie echte fijnproevers thuis? Maak er een spel van! Laat de kinderen om de beurt iets blind proeven. Hebben ze het goed? Dan mag een cadeautje worden uitgepakt. Hebben ze het fout? Dan hebben ze in elk geval een lekker hapje te pakken gekregen. Win-win dus!

Quiz

Een quiz kun je heel persoonlijk en gezellig maken! Bedenk bijvoorbeeld vragen over de familieleden, het afgelopen jaar of Sinterklaas. Bij elk goed antwoord mogen ze een cadeautje uitpakken. En zo kom je misschien ook nog wel wat leuke en interessante dingen over elkaar te weten.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen