Zalig picknicken in de zomer

Zalig picknicken in de zomer

Eigenlijk voelt het alsof we er dit jaar al een paar weken middenin hebben gezeten, maar officieel gaat het deze week pas in. Het is weer tijd voor de mooiste tijd van het jaar. De zomer! We gaan weer lekker veel barbecueën, het strand op, zomerse cocktails slurpen, en natuurlijk picknicken. Want het is niet zomaar de start van de zomer. Het is ook bijna nationale picknickdag.

Is daar ook al een nationale dag voor? Jazeker! Op 30 juni wordt iedereen uitgenodigd om eens lekker uitgebreid te gaan picknicken. Smartphones weg, laptops weg, even lekker offline, met de natuur, een picknickkleedje, goed gezelschap en natuurlijk wat andere broodnodige ingrediënten. Kom daarvoor even langs bij jouw favoriete markt en verwen jezelf met een écht goed gevulde picknickmand. Daar komt namelijk meer bij kijken dan alleen stokbrood met brie en een lauwwarm biertje, opgewarmd door de zon.
Loop een heel rondje over de markt en pluk overal wat goede ingrediënten vandaan.

Begin bijvoorbeeld bij de kraam met alle vitamientjes. Bij een goede picknick ontbreekt het niet aan fruit. Zoek je favoriet uit. Ga je voor aardbeien, meloen of druiven? Of heb je toch liever wat anders? Uitzoeken maar!

Loop dan verder naar de verse bakkerkraam voor wat ambachtelijk brood, bolletjes of gebakjes.

Daar moet natuurlijk nog wat beleg op. Door naar de kaaskraam dus! Ga voor heerlijke roombrie, geitenkaas, graskaas of een andere favoriet. Liever geen kaas? Brood met verse honing is ook een absolute hit.

Worden de tassen al zwaar? Nog eventjes! Door naar de hartige kraam vol nootjes en/of olijven. Want op een picknick mag ook zeker geborreld worden.

Vergeet tenslotte niet nog wat rauwkost mee te nemen om te dippen in hummus of frisse yoghurtsaus.

Nog wat extra zoetigheid voor onderweg? Neem een verse stroopwafel mee. Ga dan nog even langs huis, haal wat drankjes uit de koelkast en zoek je picknickkleed, borden en bestek bij elkaar. En dan door het park in voor een heerlijk uitgebreide, rustgevende, gezellige picknick van de markt!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen