Witte Chocolade Dag

Hoera! Vandaag is het Witte Chocolade Dag. Tijd om je vol te eten met deze heerlijke lekkernij. Witte chocolade is chocolade die geen cacaopoeder bevat, waardoor je het eigenlijk geen chocolade mag noemen. Deze heerlijke snack bevat suiker, cacaoboter, melkpoeder en vanille. Het is doorgaans gebroken wit qua kleur. 

Geen echte chocolade

Witte chocolade is chocolade die geen cacaopoeder bevat, maar wel suiker, cacaoboter, melkpoeder en vanille. Het is doorgaans gebroken wit qua kleur. Doordat deze chocolade geen cacaopoeder bevat, mag het eigenlijk ook niet officieel chocola heten. 

Sinds 2004 moet witte chocolade in de VS ten minste 14% gecondenseerde melk, 3,5% melkvet en 20% cacaoboter bevatten. Meer dan 55% suiker of zoetstoffen is daar niet toegestaan. In de Europese Unie zijn deze normen overgenomen, zonder het limiet op suiker en zoetstoffen. 

Volgens de Nederlandse Warenwet mag je het geen chocolade genoemd worden. Het mag ook niet op een verpakking staan, maar wel onder de vermelding ‘witte chocolade’. 

Ongezond

Deze chocolade bevat ontzettend veel suikers en vetten waardoor het een erg ongezond snoepje is. Wil je wel chocolade eten, maar je er niet slecht over voelen? Neem dan eens pure chocolade, echt zo puur mogelijk. Dit is niet per se gezond maar bevat wel voedingsstoffen die gezond zijn.

Op de markt

Naast een reep witte chocolade zijn er natuurlijk ontzettend veel producten waar het in verwerkt is. Een aantal producten zijn ook op de markt verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld pindarotsjes, chocoladerozijnen, chocoladepinda’s en gemengde soorten chocolade met hazelnoten. Deze producten zijn allemaal verkrijgbaar in een omhulsel van witte chocolade.  Wij beginnen helemaal te watertanden bij al deze lekkere producten. Het allermooiste is dat je deze lekkernijen gewoon kan halen op de markt bij jouw lokale noten & zuidvruchten kraam. Kijk ook eens bij de koekboer op jouw markt, de kans is heel erg groot dat zij ook heerlijke producten verkopen met witte chocolade! Rennen naar de markt dus!

Pindarotsjes

Pindarotsjes is een heerlijke lekkernij voor iedereen die houdt van pinda’s en chocolade. De pindanoten zijn overgoten met witte, romige chocolade en smelten weg in je mond. 

Witte chocolade rozijnen

Wie houdt van rozijnen en van chocolade zit met dit product helemaal goed. Rozijnen overgoten met dat heerlijke witte goedje. 

Chocolade hazelnoten mix

Hazelnoten omhuld met pure, witte of melkchocolade. Voor wie niet kan kiezen tussen de verschillende soorten chocolade is dit een perfecte oplossing.

Witte chocolade druppels

Allergisch voor noten of pinda’s? Ga dan eens voor witte chocoladedruppels, dat is puur genieten! 

American cookies

Grote kans dat de koekboer op jouw lokale markt deze lekkernij verkoopt: American cookies met witte, pure en melkchocolade, dat is toch iets om van weg te dromen.

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen