De wereld rond… Frankrijk!

Het is zomervakantie! Dat betekent lekker vrij, ijsjes eten en misschien wel op vakantie naar een ver land. Ook jouw favoriete markt gaat op vakantie, maar dan halen we de vakantie naar jou. We reizen komende weken de wereld rond. Zo halen we verre bestemmingen naar onze eigen keuken, gewoon via de markt!

Deze week wanen we ons op een zonnig terrasje met een verse baguette, lokale rode wijn en prachtige sterk ruikende kaasjes. Jawel, Frankrijk! Dit is één van de favoriete vakantiebestemmingen onder de Nederlanders en veel andere Europeanen. En dat is ook niet zo gek, het land heeft voor ieder wat wils. Je kunt er prachtige bergen beklimmen, heerlijk aan het strand liggen, eindeloze lavendelvelden of historische steden en dorpjes bekijken en natuurlijk heel veel lokale wijnen proeven. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. De Franse keuken is lekker divers en gedurfd. Let er wel op dat de Franse keuken zoals wij ‘m noemen vaak wel wat anders is in Frankrijk. De Franse keuken zoals wij die noemen is vooral de wat chiquere keuken, voornamelijk van rondom Parijs en andere grote steden. Voor de échte Franse keukenervaring moet je vaak wat lokaler zijn. Wees niet bang wat kleine Franse restaurantjes uit te proberen, een stukje verder van de toeristische gebieden. Hier krijg je heerlijk verse lokale gerechten opgediend. Het is vaak gewoonte om altijd brood en water op tafel te hebben voor naast je glas wijn. Ook eten ze in Frankrijk meestal wat later. En wil je een kopje koffie na het eten? Let er dan op dat je om een café grande vraagt. Bestel je een café, dan krijg je een espresso.

En we zeiden dat de keuken dus wat gedurfd was? Ja, voor sommigen mensen wel. In Frankrijk zijn ze wat minder bang om alles van het dier dat ze opeten te gebruiken. Bezoek bijvoorbeeld maar eens een klein lokaal marktje in een nabijgelegen dorp. Gegarandeerd dat je daar wel ergens wat foie gras (jawel, ganzenlever) of eendenvet kunt kopen. En dat is stiekem heel erg lekker op een stukje verse baguette! Maar eigenlijk nog lekkerder is de verse Franse kaas. Lekker stinkend of wat neutraler, ook hier is genoeg variatie in te vinden. Blijf je dit jaar thuis? Ook op jouw favoriete markt kun je verse Franse kaas vinden. Wat crackers of vers stokbrood en Franse wijn erbij en je zit helemaal in de Franse sferen. Bon appétit!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen