Warmetruiendag | Doe jij mee 7 februari?

Het is weer bijna die dag van het jaar waar je je grootste, warmste en lelijkste trui vol trots kunt dragen. En nee, we hebben het niet over een lelijke kersttrui contest. Op 7 februari is het namelijk weer Warmetruiendag! Nooit van gehoord? Dan leggen we het even uit.

Verwarm jezelf, niet de wereld

De slogan is duidelijk: tijdens Warmetruiendag trekken we onze warmste trui aan, en zetten we de kachel een standje lager. Als iedereen in Nederland dit doet op Warmetruiendag, besparen we met z’n allen maar liefst het jaarverbruik van 3 Waddeneilanden. Op één dag! Dat is natuurlijk niet niks! Nog meer cijfers op een rijtje: De cijfers: als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO2. Dat is bijna 30 procent van de CO2-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. Warmetruiendag is dus een klimaatactie, maar dan wel de vrolijkste én grootste van Nederland!

Je favoriete trui aangetrokken, en dan?

Nou, dan zet je de verwarming dus wat lager. Maar je kunt natuurlijk een hoop meer doen op deze dag. Neem een kijkje op de website van Warmetruiendag om te zien hoe je een steentje bij kunt dragen. Bereken bijvoorbeeld je gemiddelde energieverbruik, deel je besparingssuccesverhaal, duik eens kritisch je meterkast in of ga zelf aan de slag met breinaalden en een leuk breipatroon. Ben je leerkracht? Verwerk Warmetruiendag in je lespakket op 7 februari.

Al 13 jaar een succes

In 2005 trokken ze in België voor het eerst onze extra warme trui aan tijdens Dikketruiendag. Een jaartje later gingen we er in Nederland ook voor en was Warmetruiendag geboren. Op 7 februari vieren we dus alweer z’n 14verjaardag! Hoe ziet jouw favoriete warme trui eruit? En doe jij dit jaar ook (weer) mee?

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen