Voorjaarsvakantie: Tips voor een origineel spelletje

Yes, het is weer tijd voor vakantie! En extra leuk aan de voorjaarsvakantie is dat het ook nog eens lekker weer begint te worden. Met een beetje geluk kunnen de kids heerlijk in het lentezonnetje buitenspelen. Helemaal met deze tips voor een leuk spelletje.

Spelletjes

Maar hebben ze weinig inspiratie voor een leuk buitenspelletje? Vervelen ze zich nogal gauw? Lees dan snel verder. Hieronder hebben we wat leuke spelletjes op een rijtje gezet, allemaal met het thema eten. Dan heb je meteen een leuke beloning voor het meespelen. Wie wil er nu geen lekker stukje fruit na een tijdje buitenspelen? Lekker fris en heerlijk gezond. Sla dus nog even in op jouw favoriete markt en stuur ze lekker de zon in met een van de volgende spelletjes.

Ra wat eten we?

Dit is een heel leuk raadspelletje waar het water van in je mond loopt! Sla verschillende soorten fruit, rauwkost of snoepjes in en snijd waar mogelijk in kleine stukjes. Laat de kids een blinddoek omdoen en geef ze vervolgens een stukje te eten. Het is nu aan hen om te raden wat ze in hun mond hebben. Hebben ze het goed? Dan mag het natuurlijk opgegeten worden als beloning! Wie de meesten goed heeft wint.

Kus de zoen

Dit is een heel makkelijk én lekker spelletje! Je hebt enkel wat chocoladezoenen nodig en je kunt beginnen. De kids proberen de chocoladezoen zo snel mogelijk op te eten zonder hun handen te gebruiken. Klinkt makkelijk, maar dat valt vies (of lekker) tegen! De eerste die z’n zoen op heeft wint.

Fruit memory

Hiervoor heb je verschillende stukjes fruit en plastic bekertjes nodig. Snijd de stukken fruit en zorg dat je van elke soort 2 stukjes hebt. Verstop vervolgens ieder stukje fruit onder een plastic bekertje en het memory spel kan beginnen! Elk kind mag steeds twee bekertjes optillen. Als onder beide bekertjes hetzelfde fruit ligt mogen ze de stukjes opeten. Haal de lege bekertjes uit het spel. Dat is nog eens een leuke variant op deze klassieker.

Dobbelen voor je eten

Een leuk spelletje waarbij je je eigen regels mag maken. Voor iedere hap gooi je met een dobbelsteen. Elk aantal ogen betekent iets. Wil je bijvoorbeeld een mooi fruitspiesje maken? Zorg dan voor zes verschillende soorten fruit. Elk aantal staat voor een type fruit. Het aantal ogen dat je gooit bepaalt dus wat voor soorten fruit aan je spies komen te zitten. En dan lekker opeten natuurlijk!
Dit is ook een leuke methode voor moeilijk etende kinderen. Eén is bijvoorbeeld een hapje aardappel nemen, twee een hapje groente enz. En zes is van alles een hapje nemen!

Verse smoothies van de markt

Geen spelletje maar een hele leuke dagactiviteit. Ga er samen op uit naar de markt. Sla alle benodigdheden in voor een lekkere zomerse smoothie (bekijk bijvoorbeeld onze receptenpagina voor wat inspiratie). Eenmaal thuis ga je samen aan de slag om de lekkerste smoothie te maken en het resultaat natuurlijk zelf te proeven. Geen smoothie fan? Dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld lekkere muffins, een appeltaart of andere baksels.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen