Vijf originele snacks voor pakjesavond

Buiten is het donker, koud en nat. Misschien schijnt de maan wel door de bomen? En jullie zitten heerlijk warm binnen, vol verwachting uit te kijken naar het moment dat er op het raam wordt gebonsd. Pakjesavond is misschien wel één van de gezelligste gezinsavonden van het jaar! Maar dat kan nóg gezelliger door volledig in thema te gaan. Ook met de hapjes dus. Want van al dat gewacht krijg je natuurlijk wel trek, maar het is natuurlijk geen avond vol uitgebreide baksels en kooktechnieken. Daar is het net een beetje te druk voor. De hapjes kunnen daarom best simpel zijn, maar dan wel met Sinterklaas-twist. Een gewone olijf kan natuurlijk ook een volledige Sinterklaas-upgrade krijgen en getransformeerd worden tot Piet. Of wat dacht je van een stukje appel? Dat kun je gewoon omtoveren tot mijter. We noemen vijf van onze favorieten. Pak dus snel de witte schimmel richting jouw favoriete markt en sla even wat heerlijke, gezonde en ongezonde snacks in. Eenmaal thuis kun je beginnen aan de extra Sinterklaas-upgrade van de avond.

Olijvenpiet

Het leuke is dat deze Piet alle kleuren van de olijvenregenboog kan hebben. Paars, groen, zwart, maak een Piet zoals jij wilt. Of vervang de olijf door een stukje mozzarella voor een witte Piet (en voor degenen die geen olijf lusten). Gebruik een cocktailprikker om een schijfje komkommer, olijf (of mozzarella) en een gehalveerd cherrytomaatje op elkaar te prikken. De olijf of mozzarella is het gezicht en het cherrytomaatje de hoed. Om het helemaal af te maken prik je ook nog een klein stukje rucola op de bovenkant, voor een mooie Pietenveer.

Fruitmijters

Voor gezonde snacks moet je bij de fruitmijters zijn. Het is eigenlijk heel simpel. Je moet alleen even creatief doen met een appel. Gebruik natuurlijk een rode appel voor het echte mijterwerk. Snijd een stukje in de vorm van een mijter en maak hier met een klein mesje een kruis in. Het kruis wordt vanzelf geel(achtig) dankzij de kleur van de appel. Gebruik een lange satéprikker om een lekkere fruitspies te maken met de mijter bovenop. Of wil je er een heel Sinterklaasgezichtje van maken? Gebruik dan een stukje banaan als gezicht, hagelslag voor de ogen, neus en mond en zet de mijter vervolgens bovenop de cocktailprikker.

Deegstaf

De staf van Sinterklaas maken? Gebruik (blader)deeg en snijd dit in de vorm van een staf. Beleg met wat lekkere kruiden en/of kaassnippers en hij kan de oven in!

Broodje Sinterklaas

Ook een lekker ‘stokbroodje Sinterklaas’ is zo gemaakt. Snijd stokbrood in stukjes en beleg elk stukje met een gehalveerd hardgekookt ei. Dit is het gezicht van Sinterklaas. Maak een mijter met een stukje rode paprika of tomaat en ‘teken’ daar een mooi kruis op met mayonaise of mosterd. Leg de mijter boven het ei en maak het gezichtje in het eigeel. Ogen, neus en mond kun je mooi met ketchup maken en voilà; een broodje Sinterklaas!

Pizza!

Liever nog wat feestelijker? Maak en beleg je eigen pizza in de vorm van een mijter. Snijd het pizzadeeg in de juiste vorm en beleg zoals je maar wilt! Het leukst is natuurlijk om een soort mijter te maken van tomatensaus en bijvoorbeeld mais en paprika. Maar dit kun je helemaal invullen zoals je zelf wilt! Je kunt ook allemaal eenpersoons snacks maken door het deeg in kleine mijters te snijden. Liever geen pizzadeeg? Dit werkt ook heel goed met een wrap!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen