Vega op de markt

Ben je mega vlees-fan en kun je je geen leven zonder voorstellen? Dan zit je goed op jouw favoriete markt. Maar ook de vele vegetariërs onder ons kunnen zeker goed scoren op de markt! Misschien kom je niet heel ver bij de vlees- of viskraam, maar er is genoeg lekkers te vinden waar geen vlees aan te pas komt! Ook voor je lekkere zelfgemaakte warme avondmaaltijd. Wil je wel, maar weet je nog niet zo goed hoe? We lichten een paar van onze favoriete vegetarische ingrediënten voor je uit.

Kaas

Om natuurlijk te beginnen met deze heerlijke uitvinding. Kaas! Je vindt het in allerlei soorten en kunt er dus ook eindeloos mee combineren. Vervang je gerecht met spinazie en spekjes bijvoorbeeld eens door spinazie met hüttenkäse, geitenkaas of feta. Of smelt oude kaas door je risotto met zongedroogde tomaatjes, mosterd en groenten. Heerlijk en goed vullend!

Noten

Ook noten scoren geweldig in de categorie warme maaltijd. Een wokschotel met cashewnoten bijvoorbeeld. Of rijst met pistachenoten, couscous met amandelen of een salade met walnoten, dadels en geitenkaas. Je kunt eigenlijk heel veel combineren. Probeer maar eens uit!

Paddenstoelen

Hoewel paddenstoelen vergeleken met vlees een stuk minder eiwit en ijzer bevatten, zijn ze voor af en toe een prima alternatief! Vooral dankzij de structuur zijn ze een prima vervanging voor vlees. Je kunt ze bijna overal wel mee combineren. Pasta, noedels, aardappelpuree, op toast. You name it!

Eieren

Eieren zijn een prima keuze als je (even) geen vlees wilt eten. Ze bevatten namelijk, in vergelijking met vlees, genoeg ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Gaan met die eieren dus! Verwerk ze bijvoorbeeld in een curry, je wokschotel of in een ragout.

Peulvruchten

Zwarte, bruine of witte bonen, linzen of kikkererwten. Genoeg keuze! Peulvruchten zijn een prima vleesvervanger met hun hoge hoeveelheid ijzer, eiwit en vezels. Maak ze klaar in een curry, in tomatensaus, meng ze door een salade, serveer ze met rijst of pasta. Of word extra creatief en maak een lekkere bonenburger voor dat extra beetje ‘vleesgevoel’.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen