Traktatie-inspiratie

Deze week brengen we een ode aan snoepen! En wat is nou een beter moment om lekker veel snoep te eten dan op een verjaardag? Ook een perfect moment om zoveel mogelijk mensen mee laten genieten van je snoepgedrag. Hebben ze bij jullie geen gezonde school? Dan hebben we wel wat inspiratie voor je. Toch wel een gezonde school? Dan kun je met lekker zoet fruit ook al een hele hoop! Lees snel verder voor wat gezonde-school-proof en lekker snoeperige traktaties.

 

Lekker snoepen!

 • Sleutelbos
  Maak een mooie snoep-sleutelbos mét sleutels! Snoepsleutels dan natuurlijk. Bind ze aan elkaar met een dropveter. Voor een extra leuk effect voeg je nog een ander soort snoepje met leuke vorm toe als sleutelhanger.
 • Sushi
  Sushi is natuurlijk helemaal hip. En ook op school kun je sushi eten. Maar dan lekker zoet. Wikkel bijvoorbeeld een marshmallow in een zure mat. Koop snoepjes in de vorm van vissen, leg ze op een marshmallow en bind om met een dropveter. Of pak verschillende langwerpige snoepjes, zet ze rechtop en wikkel daar een zure mat omheen. Zo heb je je eigen kleurige, zoete sushi.
 • Piratenkoekjes
  Voor stoere, zoete piratenkoekjes doop je een deel van een grote koek in vloeibare chocolade. Gebruik een glazuurpen of stukje snoep voor het oog en de mond. Het andere oog moet natuurlijk achter een ooglapje verdwijnen. Gebruik hiervoor een dropveter. Rol ‘m een beetje uit en ‘bind’ zo het ooglapje om het koekje heen.

Lekker gezond!

 • Fruitrupsen
  Fruitrupsen zijn heel makkelijk te maken en eigenlijk ook best schattig. Gebruik hiervoor druiven, zoveel als je wilt. Hoe meer druiven, hoe langer de rups. Prik ze in een rijtje op een lange cocktailprikker. Gebruik een halve aardbei voor het hoofd. Snijd hier gaatjes in of gebruik bijvoorbeeld appelstroop voor de oogjes.
 • Patatje mango
  Deze wint sowieso de populariteitsprijs! Hier heb je wel een frietbakje nodig voor het effect. Snijd een mango in patatjesvorm. Gebruik yoghurt voor mayonaise of aardbeienjam als tomatenketchup. Deze werkt ook goed met reepjes appel als ‘frietjes’.
 • Op een grote paddenstoel
  Maak van cherrytomaatjes mooie rode paddenstoelen. Gebruik een stukje mozzarella voor de steel en de cherrytomaat als kap. Onderaan kun je nog een basilicumblaadje toevoegen als ‘gras’. En de stippen? Maak ze met stukjes olijf of zwart sesamzaad.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen