Tips voor extra gezelligheid tijdens het kerstdiner

Deze week staat helemaal in het heerlijke teken van Kerst! Heb je de sfeer al een beetje te pakken? Zo niet, dan hoef je enkel een paar stappen buiten te zetten. Kerst vliegt je om de oren. Ook op jouw favoriete markt is het deze weken extra gezellig. Hoog tijd om daar eens langs te gaan dus. Maar wil je deze kerst ook thuis lekker in de sfeer blijven en een mega gezellig kerstdiner organiseren?

Appeltje eitje!

Met deze tips dan. Want laten we eerlijk zijn, gastheer/vrouw spelen is niet altijd even ontspannen. Het kan toch wel voor een goede dosis stress zorgen. Hier wil je natuurlijk aan ontsnappen. Blije jij = blije gasten. Daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn. Maar er is natuurlijk wel íets meer nodig om je gasten een beetje blij te houden. Alleen jouw vrolijke zelf is helaas maar even vermakelijk. Dus, hierbij nog even wat last minute top-tips voor een heerlijk gezellig Kerstdiner.

Geen plek voor trek

Trek kan de feeststemming een beetje bederven. Duurt het nog even voordat de gevulde kalkoen uit de oven klaar is? Zorg dan dat je genoeg gelikt uitziende hapjes hebt van tevoren. Daar kan ook jouw favoriete markt te pas komen. Heerlijke stukjes kaas, vlees en noten kun je daar van tevoren halen. Vergeet er niet een lekker drankje bij te serveren. Dan heb jij gegarandeerd rust om jouw kookcreatie af te maken!

Entertainment

Om een leuk kerstdiner om te toveren tot een héél leuk kerstdiner heb je wat entertainment nodig. Uiteraard doet kerstmuziek al wonderen voor de sfeer, maar dat is natuurlijk niks vergeleken met iets persoonlijks. Maak van tevoren een quiz over gebeurtenissen van het afgelopen jaar, persoonlijke anekdotes en leuke weetjes over degenen op het diner. Het is een top manier om elkaar nóg beter te leren kennen. Extra tip hierbij: wacht er even mee tot na een paar drankjes.

Delen is hip

Eten delen; niet iedereen is fan. Maar het heeft wel zo z’n manier om mensen te verbinden. Lekker door elkaar grijpen naar kleinere hapjes. Of met z’n allen magie creëren op de gourmet. Heerlijk toch?! Het is dus zeker geen gek idee om verschillende hapjes midden op tafel te zetten. Wil je toch graag één hoofdgerecht voor iedereen? Ook hartstikke lekker! Je kunt dan experimenteren met wat voorgerechtjes om te delen, of een mooie dessertplatter met allemaal kleine foefjes en toefjes.

Sla genoeg wijn in

Oké, dit is een beetje een open deur, maar we noemen het toch even. Zorg dat er genoeg lekkers te drinken is! Dat hoeft natuurlijk echt niet allemaal alcohol te zijn. Maar of je gasten nu graag een wijntje of biertje drinken, zorg dat je genoeg van alles hebt. Niks zo vervelend als erachter komen dat je net dat laatste drupje wijn achterover hebt gegooid terwijl de avond pas half om is.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen