Stress voor het kerstdiner? Niet met deze tips!

Ja hoor, elk jaar is het weer raak. Is de Sinterklaasstress met alle surprises, gedichten en etenttjes eindelijk voorbij, staat die verrekte Kerstman weer voor de deur. Voor velen betekent dit weer een hele nieuwe portie diners koken, familiebezoek en drukte. Maar laten we vooral niet vergeten hoe leuk Kerst eigenlijk is! Heerlijk binnen, lekker eten, lichtjes overal en uitgebreid tijd voor elkaar én voor jezelf. Want dat is ook belangrijk! En met deze tips voor een relaxed kerstdiner ben je al halverwege. Want als je goed voorbereid je kerstdiner ingaat, dan blijft er ook meer tijd over om te kletsen, spelletjes te spelen én het lekker op een zuipen te zetten. Precies zoals de Kerstman het graag ziet!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Moet je een heel kerstdiner koken? Maak het jezelf dan lekker makkelijk! Je hoeft echt geen gevulde kwartel met citroenmousseline en verse truffel-tijm jus op een bedje van courgette in de vorm van roosjes te maken. Tenzij je zoiets wekelijks op tafel tovert natuurlijk. Ga voor iets waar jij je goed en zeker bij voelt. Dat bespaart jou een hoop stress en je gasten mogelijk de verschrikking van een mislukte kwartel die toch te moeilijk voor je bleek.

Maak zoveel mogelijk gerechten van tevoren

Veel bijgerechten voor het kerstdiner kun je al wat eerder op de dag maken en veel snijwerk kun je ook al van tevoren doen. Doe dit lekker op je gemak, misschien met een leuke kerstfilm op de achtergrond. Zo heb je een ontspannen begin van de dag terwijl je toch al een hele hoop voor het avondeten kunt doen. Of ga voor een stoof- of ovenschotel, die uren in de oven moet. Zo heb je ondertussen tijd om wat andere dingen voor te bereiden.

Verzamel zoveel mogelijk helpers bij elkaar

Wie zegt dat je het allemaal alleen moet doen? Koken is ook heel gezellig in grote groepen. Zorg dat je goed weet wat er moet gebeuren, trommel je vrienden alvast op en maak er een gezellige kookmiddag van. (Glüh)wijntje erbij en lekker koken met z’n allen!

Het gaat allemaal om het uiterlijk

Of je nu gewoon wat aardappelkroketjes uit de oven pakt of ze zelf maakt… als je de tafel, kamer en gerechten mooi aankleedt, maakt het eigenlijk allemaal niet uit. Zorg voor een heerlijke kerstsfeer in huis en dek de tafel uitgebreid. Je kunt ook een leuk menuutje op tafel leggen. En dan wordt een ‘tomatensaus’ natuurlijk omschreven als ‘Italiaanse saus van oud recept uit Montecassiano met pomodori, zeezout, rode pepers en een takje tijm’. Ook op de borden zelf kun je wat fancy foefjes en blaadjes leggen voor een mooi restaurant-effect. Niemand die meer doorheeft dat je soep half uit een pakje komt als je er een bijpassende wijnsuggestie bij geeft.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen