St. Patrick’s Day

Dit weekend dompelen we ons onder in alles wat Iers is. Dat klinkt misschien een beetje willekeurig, maar stiekem valt dat wel mee. Een wel heel gezellige Ierse traditie begint namelijk steeds meer over te waaien naar ons land: St. Patrick’s Day. Hoog tijd om die eens een beetje uit te lichten dus!

St. Patrick’s Day

Saint Patrick krijgt dus z’n eigen nationale feestdag in Ierland. Dan moet hij toch wel iets heel cools hebben gedaan? Ja daar komt het wel op neer. Het was een beschermheilige van het land. Het is dus niet alleen iets van de Ierse cultuur, maar ook de Katholieke kerk heeft hier iets mee te maken gehad. St. Patrick was tenslotte een heilige. Maar tegenwoordig is er niet heel veel heiligs aan. Het is vooral feest!

Hoe vieren we het?

Wil je je ook eens even helemaal verliezen in deze groots gevierde feestdag? Voor het échte werk moet je natuurlijk in Ierland zelf zijn. Daar vind je overal over het land verspreid openluchtconcerten, kermissen, optochten en vuurwerk. En groen bier natuurlijk! Groen is namelijk dé kleur van deze dag. Neem dus zeker je geheel groene outfit of Kermit de Kikker onesie mee. Ben je zelf niet Iers? Dan kun je jezelf daar altijd nog Irish for a day laten verklaren en net zo hard mee feesten. Oók buiten Ierland. Vooral in de VS en Australië komt deze feestdag veel voor.

En in ons groene kikkerlandje?

Geen tijd, zin of geld om het feest in het buitenland te gaan vieren? Geen nood! Voor de grootste St. Patrick’s Day-viering van het Europese vasteland hoef je namelijk niet verder dan de Grote Markt in Den Haag. De stad, de Grote Kerk én het reuzenrad in Scheveningen kleuren die dag groen.

Je kunt er naar hartenlust pinten Guinness drinken, whisky proeven en kijken naar dans- en muziekoptredens. En zelf ook even meedansen natuurlijk. Met een echte Ierse Riverdance clinic.

Lekker losgaan in het groen dus. Dat klinkt ons als een echt feestje!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen