Spaans borrelen

De Spaanse cultuur mag dan wel een stuk anders zijn, eigenlijk zijn we helemaal niet zo verschillend. In Spanje houden ze namelijk ook van een lekker terrasje in de zon. Mét glaasje Spaanse wijn of Sangria erbij natuurlijk. En wat extra leuk is aan Spanje, is dat je er vaak een typisch Spaans hapje bij krijgt. Dit noemen ze tapas in het zuiden van Spanje en pinchos of pintxos in het noorden. We kunnen niet garanderen wat je precies tijdens je borrel in Spanje voorgeschoteld krijgt, want het is een hapje van de zaak. Maar dat ze heerlijk authentiek Spaans zijn durven we je wel te garanderen. Je voelt je meteen welkom op dat terras! Ook deze Spaanse hapjes kun je gewoon in Nederland nabootsen. Hieronder vijf van onze favorieten, mét ingrediënten van jouw favoriete markt natuurlijk.

Spaanse Tortilla

Een heel ander soort tortilla dan die waar je vlees in wikkelt. De Spaanse Tortilla is namelijk een soort dikke omelet met ei en aardappels. Vaak zit er ook uit en knoflook doorheen. Of stukjes chorizo of jamón.

Calamares

De calamares, oftewel pijlinktvis, eten we in Nederland ook regelmatig. In Spanje kan hij gefrituurd, of a la plancha (op de plaat gebakken) geserveerd worden. Met een beetje mazzel zijn ze daar ook diezelfde dag nog vers gevangen. En dat proef je!

Pinchos

Een typisch Spaans gerechtje is de Pincho. Dit is een stukje toast of stokbrood met een lekker hapje erbovenop. Denk bijvoorbeeld aan tomatensalsa en olijfolie, een stukje Manchego of Spaanse ham, of een stukje ansjovis en zoete paprika. Ze zijn vaak maar wat creatief met hun Pinchos. Dus doe dat vooral zelf ook. Je kunt ze met al je favoriete combinaties beleggen!

Croquettas

Croquettas zijn een soort kleine kroketjes maar dan op z’n Spaans. Ze zijn bijvoorbeeld gevuld met Spaanse ham, garnaal of Spaanse kaas. Het is altijd een beetje een verrassing welke variant je te pakken hebt. Maar wat maakt het eigenlijk uit. Lekker zijn ze allemaal!

Boguerones en Viagre

Klinkt heel mooi Spaans. En dat is het ook. Boguerones is verse ansjovis. Deze wordt geserveerd met olijfolie of ander soort olie of azijn. Vaak ook met verse knoflook en peterselie. Je krijgt er wel dorst van, maar het is het waard! Dan kun je meteen nog een extra biertje of glas wijn erbij bestellen en nog even lekker blijven zitten in de zon.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen