Shine tijdens de intocht!

Het is nu echt bijna zover! Sinterklaas komt weer deze kant op. Uit het warme Spanje, speciaal voor ons de kou in om uit te komen delen op 5 december. Gaan je kinderen ook naar de intocht kijken? Dan willen ze er natuurlijk wel een beetje stylish en in-thema uitzien. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Extra leuk daaraan: vooraf kun je heerlijk samen knutselen! Even weg van de TV en lekker ouderwets met je handen bezig zijn. Is het alweer even geleden en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? We leggen het je simpel uit. Is je kind meer een Sinterklaas of een Piet? Voor beide types hebben we een mooie knutseltip. En de benodigdheden dan? Kom even langs op jouw favoriete markt, daar hebben ze genoeg aan knutselmateriaal.

Pietenmuts

Hoe moest dat ook alweer? Wat haal je in huis voor deze creatie? In elk geval een stuk crêpepapier in je favoriete kleur. Zoek daar een mooi gekleurd stuk stevig papier of karton bij uit en knip dit in een strook. Verder heb je een niettang nodig. En vergeet vooral de Pietenveer niet. Versier de strook karton hoe je maar wilt. Je kunt bijvoorbeeld wat stukken Sinterklaasinpakpapier uitknippen en erop lijmen, of gewoon mooie tekeningen erop maken. Maak de strook op maat van het hoofd van je kind en zet vast met nietjes. Niet dan het crêpepapier op vier punten vast en maak er wat plooien in met de nietmachine. Nu hoef je alleen de veer er nog in te steken en je kind kan shinen tijdens de intocht!

Sinterklaasmijter

Toch liever een oude wijze Sinterklaas? Een mijter maken is eigenlijk nóg makkelijker dan een pietenmuts. Hoe doe je dit dan? Maak de basis zoals je ook de pietenmuts zou maken. Knip een strook stevig papier uit en maak die op maat op het hoofd van je kind. Dan even een nietje op de goede plek en je basis is klaar. Natuurlijk gebruik je deze keer wel rood papier voor je basis. En over rood papier gesproken, zorg dat je nog een extra groot vel stevig rood papier hebt. Teken met potlood de vorm van een mijter en knip die twee keer uit. Maak met geel papier een mooi kruis op allebei de uitgeknipte mijtervormen. Plak ze vervolgens op je basis – één op de voorkant en één op de achterkant – en je mooie mijter is af om te showen tijdens de intocht!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen