Scary Halloween decoraties voor dappere kinderen

Halloween is de uitgelezen dag om je uit te leven met de geweldigste decoraties. Je kunt natuurlijk de feestshop in duiken maar laten we eerlijk zijn, do it yourself is toch minstens drie keer zo leuk! Het moeilijkste daaraan is vaak toch wel de inspiratie. Heb je daar ook last van? Geen zorgen, dat stukje regelen wij wel. Zo kun je onbezorgd jouw favoriete markt op voor de materialen. En je kunt aan de slag met deze kindvriendelijke decoraties – die trouwens ook heel geschikt zijn voor je Halloweenfeestje. Natuurlijk gaan we niet te moeilijk doen. Simpel en effectief! Here we go.

Zwevende geesten

Hiervoor heb je enkel een ballon, een lege fles en een stuk wit laken of gaasmateriaal (iets spokeriger) nodig. Blaas de ballon niet te groot op en zet deze op de lege fles of pot en maak hem vast. Als je hier een laken overheen gooit heb je een uit zichzelf zwevende geest. Plak er dan nog wat ogen op. Zorg er natuurlijk wel voor dat de fles of pot niet meer te zien is.

Iets gluurt vanuit de bosjes

Heb je ook weleens het gevoel dat iemand naar je staart? Met deze decoratie maak je dat gevoel nog echter. Knip een paar ogen uit een lege wc-rol en leg hier een glowstick in. Leg de wc-rol in de bosjes of een andere donkere plek voor enge oplichtende ogen vanuit het donker.

Bloed druipende kaarsen

Kaarsen in huis? Maak ze Halloween-proof door er wat bloed vanaf te laten druipen. Hoe? Heel simpel. Gebruik een witte kaars als basis en pak er een rode kaars bij. Steek de rode kaars aan en wacht op het kaarsvet. Laat dit van de witte kaars afdruipen voor een bloederig effect.

Mummies on fire

Meer kaarsen! Gebruik een leeg (jam)potje met een waxinelichtje erin. Wikkel verband om het potje heen om het een mummy-look te geven. Maak de mummies nog even extra levend door er ogen op te plakken.

Spookhand

Feestje met een bowl punch? Of heb je gewoon een groot glas of een bak met sap of ander drankje? Perfect! Laat hier een spookachtige, koude hand in drijven. Je hebt latexhandschoenen, water en een vriezer nodig. Vul de handschoen met water, knoop hem dicht en leg in de vriezer. Als de hand helemaal bevroren is, haal je de handschoen van het ijs af en leg je deze ijshand in je bak met (alcoholvrije) drank! Voor een extra spooky effect kun je ook een glowstick in de handschoen stoppen. Laat in dat geval natuurlijk de handschoen om het ijs zitten als je het in je drankje wilt leggen.

We hopen je zo wat inspiratie gegeven te hebben om zelf aan de slag te gaan met de tofste, scary decoraties. Benieuwd wat voor spannends jullie er van gaan maken!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen