Plant een boom op Boomfeestdag

De tweede woensdag in maart is traditiegetrouw Nationale Boomfeestdag in Nederland. Die dag staan we stil bij, en pleiten we voor het behoud van – je raadt het al – bomen.

Ieder kind een boom

Het doel van Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Natuureducatie dus! Stichting Nationale Boomfeestdag biedt kinderen de kans om bomen van dichtbij te beleven en meer te leren over het belang ervan. En hoe doe je dat onder andere? Door zelf een boom te planten natuurlijk!

Dat is dan ook hun motto. Ieder kind zou minimaal één keer in hun leven een boom moeten planten. Veel gemeentes doen daar natuurlijk vrolijk aan mee. Want wie wil er nu niet een groenere en frissere gemeente?

Hoe het begon

Het schijnt dat er in Nederland voor het eerst een Boomfeestdag plaatsvond in 1919. Al een eeuw geleden dus, maar dan onder de noemer ‘boomplantdag’. Zo’n 240 leerlingen van een school in Arnhem plantten een heel stel beuken op de oprijlaan van Kasteel Doorwerth. Daarna bleef het even stil tot in 1956 de eerste echte Boomplantdag werd georganiseerd. Bij deze feestelijke dag waren maar liefst 1600 schoolkinderen aanwezig.

Plant je eigen boom

En nu, jaren later gaan we er nog steeds voor. Plant jij dit jaar ook een boompje of leuke plant in je tuin? Laat die bomen maar komen! En heb jij in je tuin geen ruimte voor een boom? Haal dan een mooie tuinplant op je favoriete markt! Alle kleine beetjes helpen immers.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen