Pasen: 5 markten en fairs

Heerlijk toch, twee dagen lang Pasen vieren. Lekker uitgebreid ontbijten, eieren zoeken én natuurlijk de nodige hoeveelheid matzes en paasbrood. En dan de rest van de dag uitbuiken? Dat wordt natuurlijk snel saai. Liever lekker op pad! En naast de drukke meubelboulevard-nachtmerrie is er op Tweede Paasdag nog een hele hoop meer te doen. Hier vijf tips voor de leukste markten en fairs op Eerste en Tweede Paasdag!

Den Haag

In Den Haag vind je, zowel op Eerste als Tweede Paasdag, van alles op de traditionele paasmarkt. Van bloemen, boeken en antiek tot kleding en sieraden. En extra leuk meegenomen, de markt vindt plaats op een hele mooie locatie in Den Haag; het Lange Voorhout. Van daaruit wandel je zo naar de mooie binnenstad.

Groningen

Op de Groningse Vismarkt kom je de Zeldzaam Mooi Markt tegen op Tweede Paasdag. En vind je – je raadt het al – van alles aan zeldzame en mooie spulletjes. In de meer dan 100 kramen kun je allerlei originele handgemaakte producten kopen. Maar ook spullen gemaakt van vintage en retro items. Denk aan illustraties, kunst, houten accessoires, tassen, kleding en natuurlijk de boordnodige lekkere hapjes.

Groenlo

Zijn de kids nog niet uitgespeeld na al dat gezoek naar eieren? Niet moe te krijgen? Neem ze dan mee naar Groenlo. Op Eerste Paasdag staat het activiteitencentrum Leemland helemaal in het teken van – jawel – Pasen! Bezoek de paasmarkt met kinderactiviteiten zoals schmink, een speurtocht, marshmallows roosteren en een heuse paashaas. En de volwassenen? Die kunnen de markt bezoeken vol streekproducten, kleding, creatieve spulletjes en speelgoed. Sla ook de roofvogeldemonstratie niet over! De markt vindt zowel op Eerste als op Tweede Paasdag plaats.

Orvelte

In het prachtige Drenthe vind je een schaapskooi in het mooie boerderijdorpje Orvelte. Op Eerste Paasdag is hier een gezellige paasmarkt met zo’n vijftig stands. Ook kunnen de kinderen paaseieren zoeken in ruil voor een cadeautje én zijn alle winkels, attracties, restaurants en cafés gewoon open die dag. Voor een gezellige Eerste Paasdag moet je dus in Orvelte zijn!

Goes

Voor leuke hebbedingetjes en zelfgemaakte spullen moet je op Tweede Paasdag in Goes zijn. Denk aan heerlijke typisch Zeeuwse producten, zelfgemaakte saus en jam, leuke houten vogelhuisjes en gehaakte kunstwerkjes. En natuurlijk valt er ook genoeg te snaaien bij allerlei lekkere eetstandjes.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen