Op vakantie? Zo pak je je koffer in

De zomer is hier! En daarbij komt voor velen ook de mooiste tijd van het jaar: de zomervakantie. Misschien ga je ook wel op vakantie? Voordat het genieten kan beginnen moet je dan altijd even een bittere proef doorstaan. Het inpakken van je koffer kan frustrerend zijn.

Denk je alles te hebben ingepakt? Blijk je toch nog je pyjama te zijn vergeten.. En laat die nou nét niet meer in je uitpuilende koffer passen. Dan maar naakt slapen? Dat kan natuurlijk. Maar als je je pyjama wel graag meeneemt, hebben wij wel wat nuttige inpaktips.

Benut de ruimte in je koffer maximaal en maak vol gebruik van die kilo’s die de vliegtuigmaatschappij je geeft.

De inpaklijst

Het lijkt misschien een beetje overdreven voor een weekje vakantie, maar een inpaklijst zorgt ervoor dat je geen onnodige extra’s je koffer in smijt. Schrijf niet alleen ‘shirts’ op, maar ook de hoeveelheid die je nodig denkt te hebben. Zo voorkom je dat je al die extra shirts meeneemt, waarvan je weet dat je ze toch niet aan gaat doen op vakantie. Natuurlijk helpt het ook als herinnering voor handige spullen.

Paspoort mee? Check!

Een beetje streng zijn

Tja, je zult toch een beetje streng moeten zijn voor jezelf. Dat betekent dus; Néé,het is niet nodig om die zevende korte broek in te pakken terwijl je maar vijf dagen weggaat. Natuurlijk wil je wel een beetje de keuze hebben om op je mooist dat knappe hotelpersoneel in te palmen. Maar dat kan ook met twee korte broeken.

Warme kleren aan

Ga vliegen met je warmste kleren aan. Nogal logisch, omdat het in het vliegtuig vaak kouder is dan op de plaats van bestemming. Maar daar kunnen best wat lagen bij. Heb je wandelschoenen mee? Lekker mee op het vliegveld rondlopen dus. Een grote trui én een jas? Die kun je allebei prima om je middel of in je hand houden. In het vliegtuig kun je hem immers boven je hoofd leggen. Pak jezelf dus lekker in zoveel mogelijk lagen in.

Oprollen maar!

En de rest van je kleding opgevouwen je koffer in proppen? Nee hoor. Lekker oprollen in plaats van vouwen. Dit bespaart heel wat ruimte in je koffer en het maakt het proppen een stuk makkelijker. En een leuke bijkomstigheid is dat je kleding wat minder kreukt in je koffer.

Sokken in je schoenen…

…en sieraden in je handtas. Er valt van alles in elkaar te stoppen in zo’n koffer. De lege ruimte in je schoenen kun je prima benutten door daar opgerolde sokken of ondergoed in te proppen. En als je een extra handtasje in je koffer hebt kun je daar ook van alles in kwijt. Ook hoef je natuurlijk geen hele flessen shampoo mee te nemen voor een paar weken. Vul kleinere flesjes met je shampoo en andere douchespullen.

En dan die rits dicht zien te trekken. Een beetje die spierballen gebruiken, of je gewicht in de strijd gooien. Je komt er wel. Hou je nog wat ruimte over voor souvenirs?

Fijne vakantie!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen