Op vakantie in de Algarve

Het is zomervakantie! En dat betekent dat ook jouw favoriete markt op vakantie gaat. Deze week hebben we het daarom over Portugal, en al het moois wat daarbij komt kijken.

Een heerlijk lokaal wijntje in de zon? Check! Surfen op een van de mooiste surfstranden? Check! Salade met lokale, vers gevangen inktvis eten? Check! Voor ieder wat wils. Er zijn zoveel manieren om van Portugal te genieten. Maar één ding dat je zeker niet over kunt slaan is de Algarve. Grote kans dat je er weleens van hebt gehoord. Het is namelijk een van de grootste toeristische trekpleisters van het land. En dat is natuurlijk niet zomaar gekomen.

De diversiteit van de Algarve

De Algarve is een streek aan de zuidelijke kust van Portugal. Je vindt er de meest mooie stranden, kliffen, natuurgebieden, wandelroutes en baaitjes. Dit alles wordt omringd door schattige, rustieke dorpjes en een paar mooie steden. En natuurlijk – voor de liefhebber – de broodnodige party in Albufeira.

Naar het strand!

De kustlijn is zo’n 170 kilometer lang. Er is dus genoeg keuze; van schattige strandjes met ondiep water, ideaal voor kinderen, tot wilde surfstranden. In Centraal-Algarve liggen deze stranden vaak onder prachtige rotsen en kliffen, terwijl de stranden in Oost-Algarve een stuk vlakker, uitgestrekter en meer zanderig zijn. Voor wat meer avontuur reis je af naar het westelijke deel. Daar zijn de stranden wat ruiger en meer onontdekt. De golven zijn hoger, dus er wordt meer gesurft. Ook voor wandelaars is dit een prachtig gebied.

Nog meer bezienswaardigheden

En natuurlijk houdt het niet op bij wat strand en een lekker zonnetje. Kom naar de Algarve voor uitgestrekte natuurgebieden, zoals het Parque Natural da Ria Formosa. Hier vind je bijzondere flora en fauna, moerassen, zoutwatermeren, dennenbossen, enorm veel vogels én de grootste populatie zeepaardjes in de wereld.

Of klim naar het hoogste punt in de Algarve; de berg Fóia. Deze is 902 meter hoog en geeft je een adembenemend 360 graden uitzicht over de hele Algarve.

Liever de zee op? Je kunt verschillende tours doen om dolfijnen te spotten! Natuurlijk weet je nooit helemaal zeker of je ze ziet, maar hoe dan ook heb je een prachtig tochtje langs rotsen en kliffen.

Sla ook Kaap Sint-Vincent niet over; de zuidwestelijke punt van het Europese vasteland. Vroeger dacht men dat dit het einde van de wereld was. Geniet daar van het prachtige uitzicht bij de vuurtoren.

Het weer

En moet je in de zomer voorbereid zijn op lange siësta’s om te voorkomen dat je badend in het zweet de toerist uithangt? Het valt in de Algarve hartstikke mee! Gemiddeld is het zo’n 23 graden in de zomer. Natuurlijk kan dit per zomer verschillen, dus check vooral even van tevoren als je extreme hitte wilt vermijden. Ook al je wilt overwinteren kun je prima naar de Algarve, waar het vaak niet kouder wordt dan 14 tot 16 graden. Zelfs in de winter heb je daar dus genoeg zonuren voor de nodige vitamine D én heerlijk schone, gezonde lucht. Dit omdat er geen industrie in de buurt is, en omdat je constant verse zeelucht jouw kant op krijgt. Perfect!

Tot zover een aantal van onze favoriete highlights! Ga vooral zelf op ontdekking naar de mooiste plekjes, de meest avontuurlijke activiteiten en natuurlijk het beste eten!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen