Maak je tuin zomerklaar

Het duurt niet lang meer of het is weer zomer! Jawel, hij is nu toch écht in aantocht. Ben je er al klaar voor? Heb je al nieuwe zwemkleding en korte broeken? Of misschien heb je wel hard aan je bikinibody gewerkt. Jij bent vast al helemaal zomerklaar.

Maak de tuin zomerklaar

Maar hoe zit het met je tuin? Is die wel klaar voor de zomer? De tuin kan rond deze tijd wel wat extra aandacht gebruiken. In de herfst en winter hoef je er nu eenmaal wat minder aan te doen. Maar de droge zomer kan soms wat zwaar zijn voor je tuin. Maar niet met deze tips! Met een paar simpele en korte stappen heb je de tuin zo klaargemaakt.

  1. Het gras

Heb je gras in je tuin? Dan wordt het tijd om te maaien, zaaien en bemesten. Om dus te beginnen met maaien. Zorg dat je gazon er lekker fris gemaaid uitziet. Let op: doe dit wel als het ’s nachts niet meer vriest. Je zou nu dus ondertussen wel goed moeten zitten 🙂

En hoe kort moet het dan worden? Zo’n 3,5 tot 4,5 centimeter is ideaal. En kom je kale plekken tegen? Geen probleem. Rond juni of juli is het namelijk de perfecte tijd wat bij te zaaien. Bemest die kale plekken ook nog even wat extra. Kunstmest werkt lekker snel, maar echte mest zorgt op de lange termijn voor gras dat wat voller is.

  1. Het onkruid

Hoewel sommigen onkruid een heel gezellig ongeregeld zooitje vinden, wil jij er misschien liever vanaf? Het is wel zo gezond voor je bloemen en planten. In principe hoeft onkruid niet zo’n probleem te zijn als je het goed bijhoudt. Zodra je er eentje opmerkt, trek je die er gewoon uit. Is het onkruid echter al zo ver gegroeid dat dat onbegonnen werk lijkt? Dan kun je het losmaken door te schoffelen.

  1. De rommel

Wil je dat je planten en bloemen goed kunnen groeien deze zomer? Zorg dan dat je dode takken en bloemknoppen snoeit. Als je snoeit in het voorjaar kan de tak een stuk sneller genezen van de snoeiwond. Simpelweg omdat deze sneller groeit in het voorjaar. De ideale tijd om te snoeien dus! Vaak hoef je diezelfde plant dan in de winter juist niet te snoeien. Snoei natuurlijk wel zolang ze nog niet in bloei staan.

Dit is ook hét moment om de rest van je tuin eens goed op te ruimen. Haal de hark en de bezem er eens goed doorheen. Heb je een terras? Dan is het misschien tijd om hier een hoge drukspuit op los te laten.

  1. Tijd voor nieuw leven

En natuurlijk is het in de lente ook tijd voor wat nieuw leven. Plant er naar hartenlust op los! Let er wel op dat je nieuwe planten in de zomer wat extra water geeft voor de droge dagen. Dit omdat hun wortels vaak wat minder lang zijn dan die van wat oudere planten. Ze kunnen dus nét even wat minder drinken.

En dan is het genieten geblazen in je nieuwe, schone, fleurige tuin! Op naar de zomerse dagen vol zon. Vergeet daarbij natuurlijk niet de borrelhapjes. Hiervoor kun je natuurlijk op jouw favoriete markt terecht!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen