Maak je eigen Chocoladeletter

Ken je dat probleem? Zo kort voor Sinterklaas ben je op zoek naar een chocoladeletter voor je vrienden genaamd Xander, Yolanda of Wietse. Het enige probleem… je kijkt de schappen langs en komt alleen nog maar de letters S en P tegen. Daar maken ze er nu eenmaal een hoop van. Maar wat geef je arme Xander dan als chocoladeletter? Simpel, maak er zelf een! Hartstikke persoonlijk én leuk om te doen. En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Hoe ga je te werk? We leggen het uit.

Ingrediënten

Je hebt nodig: Ten eerste zo’n S of P chocoladeletter van 200 gram, in kleine stukjes gebroken. Verder een spuitzak, bakpapier, roomboter, een print van de letter die je nodig hebt en eventueel smarties of andere versieringen.

Print een grote versie uit van de benodigde letter. Leg dit op een snijplank en leg hier het bakpapier overheen. Het is makkelijk om deze aan elkaar vast te plakken met wat plakband op de snijplank.

Hoe ga je te werk?

Doe de gebroken stukjes chocoladeletter in een hittebestendige kom. Zet een pan met water op middelhoog vuur en hang hier de kom met chocolade in. Smelt zo de chocolade. Vergeet niet af en toe te roeren, maar pas op dat er geen water in de chocolade terecht komt. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je hier kleine hoeveelheden roomboter aan toe. Blijf dit zo’n beetje doen totdat de chocolade een stuk dikker is geworden, zodat het niet meer van je lepel afdruipt maar een wat vastere vorm heeft. Doe dit mengsel vervolgens in een spuitzak en knijp kleine toefjes chocolade op het bakpapier in de vorm van de letter. Zorg dat je twee lagen maakt, zodat de letter mooi stevig wordt.

Als de chocolade nog zacht is, kun je de letter leuk versieren met bijvoorbeeld smarties, pepernoten of andere snoepjes. Laat de letter hard worden in de koelkast. En dan op weg naar Xander, Yvonne en Wietse met je eigen gemaakte X, Y en W!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen