Het lekkerste broodbeleg van de markt

Brood is voor veel mensen elke dag een belangrijk stukje voeding. En dan wel meestal bij het ontbijt of lunch. Maar daar moet natuurlijk wel wat op. En is er meer dan onze Nederlandse klassieker; de boterham met kaas of hagelslag. Meer in de categorie zoet, maar ook in de categorieën kaas, vleeswaren of (Mediterraanse) smeersels en salades. Doe eens gek en pimp je boterham met beleg van de markt. Lees snel verder voor wat inspiratie of ga gewoon even langs jouw favoriete markt.

 

Zoet broodbeleg

Wat is het toch heerlijk om je boterham eens lekker dik te beleggen met hagelslag, pindakaas, jam of een combinatie van pindakaas en hagelslag. Of pindakaas en jam. Lekker toch?! Maar niet altijd even gezond. Geen nood! Er bestaat namelijk ook redelijk gezond zoet broodbeleg. Wat dacht je van lekkere verse honing van de markt? Pure honing of mandarijnhoning, bramenhoning of frambozenhoning. Heerlijk fris en zomers! Ook met appelstroop ben je niet alleen maar ongezond bezig. Daar zit namelijk lekker veel ijzer in, maar zoet is ie wel! Of probeer eens een pure pindakaas.

Boterham met kaas

Ook zo’n Nederlandse klassieker is de (bruine) boterham met kaas. En qua kaas zit je wel goed op jouw favoriete markt. Verse graskaas, kruidenkaas, rookkaas, komijnekaas of geitenkaas. Probeer ook eens een lekker stukje mozzarella met tomaat en basilicum op je broodje.

Vleeswaren

Ook vlees doet het goed op brood! Natuurlijk mogen we het broodje hamburger niet vergeten. Maar ook wat goede oude boterhamworst, ham of grillworst kun je vers bij de markt halen. Onze favorieten zijn kipgrillworst en grillworst met kaas. Of ga eens langs de poelier voor een vers stukje gerookte kip en beleg je boterham hiermee, gecombineerd met roomkaas en rucola.

Mediterraans

Ook de Mediterraanse eetgewoontes zijn overgewaaid naar Nederland. En daar zijn we maar wát blij mee! Niks zo lekker als vers bereide hummus bijvoorbeeld. Maar probeer ook eens een vers gemaakte baba ganoush salade, feta crème, tzatziki, paprikaspread of auberginepuree. Voor een iets ander tintje op je brood, ga je langs jouw favoriete markt om te zien wat ze daar voor lekkere Mediterraanse specialiteiten hebben!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen