Lekker binnen? Zo maak je het extra gezellig!

Het heeft even geduurd maar nu is het toch echt zover… winter is here! Dan zit er natuurlijk niet veel meer op dan heerlijke frisse winterwandelingen maken, jouw favoriete markt op voor wat lekkere winterse groenten en snacks en vervolgens weer lekker opwarmen binnen!

We zitten in de winter natuurlijk veel meer binnen. Als het rotweer is en je liever niet naar buiten wilt, ga je toch lekker de hele avond binnen zitten? Maar duik je dan uit pure ellende maar vroeg je bed in? De feestdagen (en dus de gezelligheid) zijn immers voorbij? Nee hoor, nergens voor nodig. Genieten van lekker lange avonden is echt niet alleen iets voor de zomer of de voorbije feestdagen. Met wat extra toevoegingen heb je het zo heerlijk gezellig binnen.

Maar met een paar lampen en een joggingbroek ben je er nog net niet voor dat ultieme gezellige binnen-zit-gevoel. Daar zijn nog wat extra kleine toevoegingen voor nodig. Kies je favoriet (of regel ze allemaal) en geniet van je lekkere lange avond binnen! Met vrienden of familie om je heen of heerlijk alleen op de bank.

Warme sokken

Stap één is natuurlijk jezelf lekker warm houden. Anders voelt het sowieso koud in huis. Een warme trui doet natuurlijk al wonderen, maar je voeten warm houden is pas écht belangrijk. Ga voor heerlijk warme en zachte (huis)sokken. Antislip, een vrolijk patroontje, kerstsokken (want screw it, het is alweer Kerst over ongeveer 11 maanden) of andere lekkere fluffy, warme sokken. Neem een kijkje bij de beenmode kraam op jouw favoriete markt en kies iets waar je blij van wordt. Ook een echte aanrader: Merino wol. Dit soort wol houdt je warm in koude omstandigheden en koud in warme omstandigheden. Ook een goede investering voor de komende zomer dus!

Een warm vuurtje

Niks schreeuwt zoveel gezelligheid als een warm vuurtje. En dat hoeft echt niet een open haard (of de open haard video op Netflix) te zijn om die ultieme gezelligheid te creëren. Prikkel je zintuigen met kaarsen, met of zonder heerlijke winterse geuren. Of misschien heb je wel een mooie indoor vlam om aan te zetten. Lekker doen! Maar onthoud natuurlijk wel even dat je een vuurtje hebt gestookt in huis. Vergeet het vooral niet weer uit te blazen.

Liever geen vuur in huis? Zorg voor warm licht. Misschien kun je wat lampen dimmen, of zet veel kleinere lampjes aan in plaats van het (koude) grote licht.

Dekens

Een dekentje doet wonderen voor warmte in je lichaam. Dat klinkt nogal logisch. Maar ook qua sfeer wordt het opeens een stuk knusser op die bank. Voor het ultieme warme gevoel kun je gaan voor een lekker zacht dekentje met dons of schapenwol. Heb je het al aangenaam warm in huis maar wil je toch zo’n deken? Het staat ook heel mooi om ‘m deels op of helemaal over de bank te leggen.

Geuren

We ervaren veel met ons reukvermogen. Speel daar dus lekker op in en verwen jezelf met heerlijke winterse geuren in huis. Sla twee gezelligheidsvliegen in één klap met kaarsen met winterse of warmzoete geuren. Of verspreid een heerlijke geur in huis met wat geurstokjes.

En kleuren

Laten we het belang van kleuren vooral niet vergeten! Warme kleuren creëren een warm huis. Denk hierbij aan aardetinten, rood, warm oranje of paars. Ook een typisch herfst- en winterpatroon is de ruit. Bijvoorbeeld de Schotse ruit geeft een warm en gezellig effect. Pastelkleuren met een wat warmere gloed werken ook prima. Kijk, combineer en kies waar je blij van wordt. En dan lekker hopen op sneeuw en genieten op die bank!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen