Italiaanse Limoncello – recept

Een heerlijk koud glas witte wijn of soepele rode wijn een bord stomende, warme pasta. Die Italianen weten wel raad met een lekker drankje. Maar ook na het eten moet gedronken worden! Dit is om de spijsvertering te bevorderen. En natuurlijk ook omdat het gewoon lekker is. Vooral zo’n lekker verfrissend drankje op een hete zomerdag. Limoncello bijvoorbeeld; een typisch Italiaanse likeur gemaakt van citroenen. Traditioneel gezien worden die citroenen uit de omgeving van Sorrento gehaald, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon van jouw favoriete markt plukken. Want ook al ben je niet in Italië te vinden deze zomer, een verse, verfrissende Limoncello gaat er vast wel in! Zelf maken dan maar. Je hebt niet veel nodig, alleen een beetje geduld! Hieronder laten we zien hoe.

Je hebt nodig (voor 4 flessen):

Eén liter alcohol van minstens 96%, 10 citroenen, 600 gram suiker en 1,6 liter water.

Zo maak je het:

* Schil de citroenen met een dunschiller en probeer daarbij zo min mogelijk wit van de citroenen mee te schillen. Het witte deel geeft namelijk een wat bittere smaak. Stop de schillen vervolgens in de liter zuivere alcohol in een goed afgesloten weckpot. Bewaar de weckpot 2 tot 3 weken op een donkere plek. Het kan geen kwaad af en toe even goed te schudden met de pot. Zo komen de smaken wat sneller vrij.

* Na die 2 tot 3 weken kan je weer aan de slag. Maak dan een siroop door 600 gram suiker op te lossen in een pannetje met 1,6 liter kokend water. Als alle suiker is opgelost laat je dit nog even afkoelen tot het op kamertemperatuur is.

* Zeef ondertussen de citroenschillen uit de alcohol en giet de siroop en alcohol langzaam bij elkaar. Giet dit mengsel vervolgens in afsluitbare flessen en laat ze goed afkoelen. Limoncello is het lekkerst uit de vriezer, dus laat de flessen een paar uurtjes daarin liggen en je zit goed! En dan lekker de tuin in met je ijs- en ijskoude Italiaanse lekkernij.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen