Italiaans dessert – Tiramisu

We kunnen er niet omheen. Deze week hebben we het over Italië, dus als we het over zoetigheid hebben, dan hebben we het over tiramisu! Hoewel dit heerlijke Italiaanse dessert ook wel iets bitters heeft. De Italiaanse koffie erin zorgt daar wel voor. En waar staat dat Italiaanse mooi klinkende woord dan precies voor? Letterlijk ‘trek mij omhoog’. Iets minder letterlijk – en iets eleganter – betekent dit niet omhoogtrekken maar opbeuren of blij maken. En dát snappen we wel! Want wat worden we blij van tiramisu. Het schijnt ook regelmatig aan herstellende zieken te worden gegeven, om ze een beetje op te beuren dus, en aan te laten sterken. Want het vult natuurlijk wel lekker. Kun jij ook wel even wat opbeuring gebruiken? Of vind je het gewoon super lekker? Hieronder een simpel tiramisu gerecht. En misschien heb je wel geluk en heeft jouw favoriete markt wel verse, zelfgemaakte tiramisu. Even snel kijken dus. En omhoogtrekken maar!

Je hebt nodig:

een kopje sterke koffie, 8 eetlepels Amaretto, 500 gram mascarpone, 4 eieren, 20 gram suiker, een pak lange vingers, cacaopoeder en een snufje zout.

Zo maak je het:

*  Meng de afgekoelde koffie met de Amaretto en roer even door.

* Breek de eieren en scheid de dooiers en eiwitten. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop deze stijf met een mixer. Klop vervolgens de dooiers op met suiker. Als dit een romig mengsel is roer je hier de mascarpone door en vervolgens ook de geklopte eiwitten.

* Bedek ondertussen een schaal met lange vingers. Zorg dat de suikerlaag naar boven ligt. Besprenkel de lange vingers met de helft van het kopje koffie. Verdeel daarna de helft van het eimengsel over de lange vingers. Bedek dit opnieuw met lange vingers en besprenkel hier de rest van de koffie over.

* Smeer ten slotte nog de laatste helft van het eimengsel hierover uit en bestrooi met cacao. Hier kun je het beste een zeefje voor gebruiken. Laat de tiramisu zo’n 3 uur in de koelkast staan voordat je ‘m opeet. Dan heb je in de tussentijd nog tijd om heerlijk uitgebreid te dineren voordat je dit lekkere dessert oppeuzelt.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen