Het Koningsei: Maak eieren verstoppen nog spannender!

Het is Pasen! Dat betekent dat er weer uitgebreid gebruncht, gegeten, gedronken en gekletst kan worden! En geen paasbrunch is natuurlijk compleet zonder het verstoppen van eieren voor je familie en vrienden.

Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen is fan. Er zijn altijd wat familieleden die niet zo’n zin hebben in eieren zoeken, of kinderen die er nu toch eeeechtte oud voor zijn geworden. Wat te doen? Maak er een wedstrijdje van! Zo maak je het een stuk spannender. En dat gaan we doen met het Koningsei!

Het Koningsei

In het Koningsei-spel gaat het natuurlijk ook een beetje om wie de meeste paaseitjes heeft gevonden. Maar er is een nóg grotere winnaar in dit spel, namelijk degene die het Koningsei vindt. Die persoon krijgt de geweldige eer om het jaar daarop de paaseieren te verstoppen voor iedereen.

De regels zijn simpel

Begin met iemand die dit jaar de eieren gaat verstoppen. Zoveel mogelijk paaseitjes mogen overal verspreid over het huis of de tuin worden verstopt! De rest mag natuurlijk even niet spieken. Maar naast al die gewone eitjes wordt één koningsei verstopt.

Verstop dit ei op een zo moeilijk mogelijk vindbare plek. De kruipruimte onder het huis bijvoorbeeld. Verstop hem in de paasstol die later gegeten gaat worden, of in een leeg shampooflesje in de douche. Het kan allemaal!

En dan zoeken geblazen

En dan wordt het paaseitjes zoeken zoals we gewend zijn! Wie verzamelt de meeste eitjes? Dat is natuurlijk een eerlijke winnaar. Maar heb je het Koningsei gevonden? Misschien wel na uren zwoegen? Dan ben jij de winnaar die volgend jaar alle eieren mag verstoppen voor je broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes.

Goed zoeken dus! En een extra tip: versier van tevoren het Koningsei extra mooi, zodat die – zoals een echte koning – boven alle andere eitjes uitspringt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen