Herfst? (Geur)kaarsjes aan!

De herfst brengt niet alleen bakken vol bladeren met zich mee. Ook regen, wind en duisternis. En hoewel dat nu allemaal wel erg dramatisch klinkt, is het eigenlijk een prima bijkomstigheid! Het is namelijk een mooi excuus om het binnen even extra gezellig te maken en die fijne sfeerkaarsen tevoorschijn te halen. Met of zonder geur, één ding is zeker: met kaarsen is alles meteen een stuk gezelliger!

Hot hot hot!

Kaarsen zijn gemaakt van kaarsvet, een hard goedje als het op kamertemperatuur is. Als het vlammetje wordt aangestoken smelt alleen het gedeelte het dichtst bij de vlam, gewoon omdat dat het daar het warmst is. Als je goed kijkt naar de vlam zie je dat het gedeelte daar blauw is. Hier kan het zo’n 1200 tot 1400 graden worden! Maar dat is niet het enige hotte aan kaarsen. Ze zijn en blijven gigantisch populair. Een verjaardag zonder kaarsen? Dat is natuurlijk echt not done. Maar ook gewoon in huis kan de kaars eigenlijk niet ontbreken op een donkere avond.

Nederlandse kaarsen

Misschien vallen ze niet altijd op, maar er staan best wat kaarsenfabrieken in ons kleine landje. Amsterdam, Breda, Gouda, Hamont-Achel en Schiedam gingen er allemaal voor. De fabriek in Amsterdam is sinds begin 20eeeuw niet meer in ons midden, maar verder wordt er nog een hoop geproduceerd en verkocht!

Ook sfeer voor je neus

Wil je het huis wat extra sfeer geven? Met geurkaarsen laat je de kamer heerlijk fris, bloemig, zoet, fruitig of juist bosachtig ruiken. Ze zijn er in zo ongeveer alle geuren die je maar lief kunt hebben. In zo’n kaars wordt een zogenaamd geurpilletje verwerkt. Dit pilletje wordt aan een ton met vloeibare, hete was toegevoegd, waardoor het smelt. De kaars wordt hier vervolgens in ondergedompeld. Als deze was is gestold, blijft de geur in de kaars zitten et voilà! Wil je liever geen geurpilletjes in je kaars verwerkt hebben? Kies dan voor kaarsen van bijenwas, want die ruiken van nature lekker.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen