Een goed begin van de Britse dag – English Breakfast

Of je nu zwaar werk doet, studeert, sport, of thuis blijft. Een goed ontbijtje gaat er altijd wel in toch? Even lekker die energie voor de rest van de dag boosten. De full English breakfast is hier niet voor niks voor bedacht. Niet bekend mee? Dan wordt het hoog tijd om eens jouw favoriete markt op te gaan om een echt Engels ontbijt bij elkaar te scharrelen.

Het is niet alleen een heerlijke (en best verrassende) combi van ingrediënten, het is ook echt een goede,  stevige basis. Niet zo gek ook, het ontbijt was ooit bedacht om de Britse mijnwerkers een stevige start van de harde werkdag te geven. Maar ook voor een wat minder hardwerkende baan heb je genoeg aan dit ontbijt. Of als je goed moet aansterken na een avondje (veel) teveel drinken. De full English breakfast is hét ultieme katerontbijtje! Nog nooit geprobeerd? Je weet wat je te doen staat 😉
Maar wat zit er dan precies in? We sommen het even voor je op.

Natuurlijk te beginnen met een gebakken eitje, of twee. De dooier is vaak nog lekker zacht. Daarbij komen wat plakjes krokant gebakken bacon en witte geroosterde toast met boter. Tot nu toe nog niks ongewoons aan. Maar dan komen de worstjes, witte bonen in tomatensaus en gebakken tomaat en/of champignons. Misschien niet ieders favoriete hapje in de ochtend, maar het gaat er toch wel verrassend goed in! Er zijn ook nog varianten met bloedworst, muffins, roerei of hash browns (aardappelpannenkoekjes). Daar zou je ons ook zeker niet over horen klagen. Maar de klassieker steelt toch wel met goede reden de show!

 En als je het niet ziet zitten helemaal naar Groot-Brittannië te gaan kun je vaak ook bij je plaatselijke Ierse of Engelse pub terecht. Of op jouw favoriete markt natuurlijk! 

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen