Geluksvogels opgelet: Vandaag is jouw dag!

Of moeten we zeggen, elke dag is jouw dag? De echte geluksvogels kunnen namelijk meestal wel van geluk spreken, maar op 20 maart viert de hele wereld met je mee. Dan is het namelijk de Internationale Dag van het Geluk. En dat is een serieuzer gebeuren dan je misschien zou denken.

Verenigde Naties

Deze dag is namelijk door niemand minder dan de Verenigde Naties ingesteld. Toen dit in 2012 gebeurde, volgde er een meerjarige campagne. Het jaar daarop werd de officiële eerste Internationale Dag van het Geluk gevierd, zelfs door onder andere de kleinzoon van Nelson Mandela.

Because we’re happy

Enkele jaren later kwam ook Pharrell Williams zich ermee bemoeien met ’s werelds eerste 24 uur durende muziekvideo van Happy. Je kent het nummer vast nog wel. Zo niet, zoek het zeker even op zodat je het de komende maanden niet meer uit je hoofd krijgt. Lekker!

Deel het geluk

Maar wat doen we dan precies op zo’n ‘geluksdag’? Want eigenlijk is die dag natuurlijk helemaal niet alleen voor geluksvogels. Juist voor de wat minder bevoorrechte mensen is deze dag begonnen. De Verenigde Naties wil daarom ook het liefst dat iedereen ter wereld op die dag een paar dingen doet:

  • Vertel het iedereen. Laat niemand achter en zorg dat iedereen stilstaat bij hun geluk.
  • Doe wat je gelukkig maakt. Geluk schijnt namelijk aanstekelijk te werken. Zo maak je anderen ook gelukkig. Top dus!
  • Vier de dag. Maak er gewoon een heel erg leuk feestje van!
  • Start en/of onderteken een petitie voor meer geluk in de wereld. De VN gaat daar dan verder mee aan de slag.

Begin bij de lente

Weet je even niet waar je moet beginnen met deze dag vol geluk? Wij hebben nog wel een ideetje. Het is namelijk vandaag ook officieel lente! Dat betekent dat er weer volop bloemetjes de grond uit schieten, er kleine dieren worden geboren, het langer licht blijft, en dat jouw favoriete markt weer vol ligt met heerlijke verse seizoensproducten! Als dat geen reden tot geluk is…

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen