Duits Drinken

Naast heerlijke snacks, gezellig uitziende traditionele kleding en best goede voetbalprestaties is Duitsland natuurlijk om nog iets bekend. En dan wel drinken! Je hoeft in Duitsland niet lang te zoeken naar de gigantische pullen bier, ook buiten Oktoberfest om. Maar naast Duitse pilsjes in pullen waar je spierballen van krijgt, valt er meer te halen bij onze oosterburen. En misschien ook wel op jouw favoriete markt! Ga op onderzoek uit en kom kijken. Houd je ogen open voor deze Duitse beauty’s:

Bockbier
Hier weten we in Nederland ook wel raad mee, maar Bockbier komt oorspronkelijk uit Duitsland. De donkere variant wordt Herfstbok genoemd en de blonde variant Lentebok. Van oorsprong is Bockbier een bier van lage gisting, bevat het zo’n 6,5% alcohol en heeft het een moutige en karamelachtige smaak. Heerlijk bij je versgebakken bretzel!

Gluhwein
Je kunt niet om deze heerlijk Duitse drank heen. Gluhwein betekent letterlijk gloeiwijn. En dat is het natuurlijk ook. Vooral rond Kerst is het een populaire in Duitsland, op de Weihnachtsmarkten. Je krijgt het traditioneel geserveerd in een mok met vaak de naam en het jaartal van de Kerstmarkt waar je bent.

Schnaps
Liever wat sterkers? Voor een traditionele Duitse spirit moet je Schnaps hebben. Een heldere sterke drank met vaak een wat lichte fruitsmaak. Niet zo gek ook, want de drank wordt gemaakt van vergiste vruchten en wordt gebotteld zonder toegevoegde suikers. De meest gebruikte vruchten hiervoor zijn appels, peren, pruimen en kersen. Ben je in het zuiden van Duitsland? Kijk dan niet raar op als ze de naam Obstler gebruiken in plaats van Schnaps. Ook een logische naam. Obst betekent in het Duits namelijk fruit.

Jägermeister
Deze is zeer bekend (en onder sommigen berucht) in Nederland. Jägermeister is een kruidenlikeur van ondertussen bijna 90 jaar oud. Officieel bedoeld als geneesmiddel voor allerlei soorten kwaaltjes, maar ondertussen wordt hij ook veel gedronken in de kroeg. Het recept is hartstikke geheim, want van de 56 kruiden zijn er officieel maar 50 bekend. De overige 6 worden expres geheimgehouden. Misschien kan de echte fijnproever ze allemaal herkennen? 

Apfelkorn
Nog zo’n kroegtijger: Apfelkorn. Ook een hele populaire in de après-skitent. De lancering van Apfelkorn zorgde voor een grote groei van het bedrijf Berentzen. Zo gingen ze in één klap van regionaal bedrijfje naar internationale speler. Maar wat is Apfelkorn eigenlijk precies, naast een heel zoet drankje? Het is gemaakt van – je raadt het al – appels. Een lekker appellikeurtje dus. Prost!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen