Creatief met Kerst | Persoonlijke cadeaus

Sinterklaas is de tijd om creatief te zijn en surprises te maken voor anderen en Kerst is de tijd om lekker veel te eten en drinken. Maar Sinterklaas is niet de enige tijd van het jaar waarop we cadeaus aan elkaar geven. Ook met Kerst kun je perfect die persoonlijke touch in je cadeau verwerken. En dat hoeft geen bij elkaar geknutselde surprise te zijn. Dat kan ook een mooi cadeau zijn waar je iemand echt blij mee maakt. Maar het kan natuurlijk ook een leuke persoonlijke in elkaar geknutselde verrassing zijn. Hoe persoonlijker, hoe leuker! We noemen er een paar op.

Confettiglazen

Ken je iemand die wel wat kleur in huis kan gebruiken? Of juist al zoveel kleur heeft dat er nog wel wat bij kan? Met zelfgemaakte confettiglazen maak je een perfect persoonlijk cadeau. Schaf wat goedkope glazen aan en dan het liefst een beetje bol van onderen. Ga vervolgens met acrylverf aan de slag. Gebruik een wattenstaafje en dip deze in de verf. Zet vervolgens lekker veel stipjes aan de onderkant van de glazen. Het mooiste effect is veel stipjes onder, en dan langzaam steeds minder naarmate je hoger komt.

Persoonlijke mok

Om even in het drink-thema te blijven. Persoonlijke mokken zijn altijd leuk als cadeau, vooral als je er echt iets moois van weet te maken. Ga los met verf en schrijf een persoonlijke boodschap of teken bijvoorbeeld de omtrek van een land waar jullie samen hebben gereisd. Houd het simpel met een paar lijnen of woorden om het mooi en elegant te houden.

Zeepdispenser

Vraagt je moeder om een zeepdispenser als cadeau voor Kerst? In plaats van een dure design dispenser kun je ook een hele mooi maken van bijvoorbeeld een lege whiskyfles. Het pompje van een zeepdispenser van een liter past namelijk precies op die whiskyfles. Even goed omspoelen, vullen met de favoriete handzeep van je moeder (of aan wie je het dan ook geeft) en het pompje erop draaien. Tof cadeau toch?!

Je eigen recept in a jar

De zogenaamde ‘Cookies in a jar’ zijn hip! En terecht, het is een heel leuk cadeau om te geven en de ontvanger kan heerlijke koekjes (voor jou) bakken. Maar daarvoor hoef je niet naar de winkel. Het kan persoonlijker! Probeer uit te vinden wat het favoriete koekje, stuk cake of ander baksel is en speel hier op in. Dan is het alleen nog een kwestie van een glazen pot plus ingrediënten verzamelen. Plak er een etiket met aanwijzingen op en klaar is je originele cadeau!

Persoonlijke kerstbal

Ook met een kerstbal kun je natuurlijk een heel persoonlijk cadeau maken! In een glazen kerstbal kun je bijvoorbeeld kleine briefjes, hartjes of andere versiersels doen door het gat aan de bovenkant. Ook kun je losgaan met nagellak op de buitenkant. Wees creatief en maak het zo persoonlijk mogelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen