Britse pubsnacks van de markt

Heerlijk toch, een lekker Brits biertje in de pub in London, Dublin of de plaatselijke Ierse pub bij jou om de hoek. Maar dat is natuurlijk niet helemaal compleet zonder een lekkere pubsnack. En daar kun je echt niet met onze Hollandse bitterballen aankomen. De Britten hebben hun eigen populaire pubsnacks. Benieuwd? We lichten er vier uit. Neem even een kijkje op jouw favoriete markt en haal zo jouw eigen Britse pubbeleving in huis!

Beef jerky
Officieel een Amerikaanse snack, maar veel gewaardeerd door de Britten. Beef Jerky zijn eigenlijk gewoon kleine reepjes gedroogd rundvlees. En natuurlijk lekker gekruid. Deze snack bevat weinig vet, calorieën en juist veel eiwitten. Proberen maar!

Scotch egg
Ook een aanrader; de Scotch egg. Het is een hardgekookt ei met daaromheen een gehaktbal. Vaak gefrituurd, maar je kunt ze ook bakken. En lekker makkelijk zelf te maken! Gewoon een kwestie van een ei koken, gehakt kruiden, om het ei wikkelen en dit geheel paneren. Dan frituren tot het gehakt gaar is en genieten geblazen!

Pie
De gemiddelde Britse pub bezoeker weet dat de Britse pie onmisbaar is in de pub. Het is geen zoete taart, maar een hartige variant gevuld met vlees en/of groente. Met wat lekkere chips erbij heb je zo een goede maaltijd te pakken. Of ga voor de traditionele soort maaltijd pie met groenten en aardappelpuree.

Deep fried pickles
Je kunt ook eigenlijk alles wel frituren. IJs, bloemkool of, zoals de Britten doen, augurken. Wel met een lekker knapperig laagje eromheen natuurlijk! Hate it or love it. Er is maar één manier om daarachter te komen! Durf jij het aan?

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen