Boost je vitamine C met Bloedsinaasappels

De griepepidemie is here! Al een tijdje zelfs.. Velen van ons kunnen er helaas niet aan ontsnappen. Maar ziek worden is écht niet handig. Dus wat doe je ertegen? Griepprik halen? Of gewoon lekker die weerstand opbouwen. Pak jezelf lekker in als je naar buiten gaat en vergeet vooral die extra vitamine C niet. Die haal je natuurlijk gemakkelijk op jouw favoriete markt. Kiwi’s, peren, sinaasappels of iets meer exotisch. Kies maar uit! Vandaag lichten we er eentje uit die voor veel mensen iets onbekender is. Hoewel hij toch minstens net zo lekker is als z’n populaire broertje, de ‘gewone’ sinaasappel. Vandaag hebben we het over de bloedsinaasappel!

Uiterlijk

De bloedsinaasappel is net even anders dan de gangbare sinaasappels die we gewend zijn. Het begint al bij z’n uiterlijk. De kleur van bloedsinaasappels varieert van donkeroranje tot bloedrood. Ook van binnen kan die mooie dieprode kleur aanwezig zijn. Vandaar dat weleens gezegd wordt dat dit type sinaasappel bloedt als je ‘m opensnijdt. Goh, waar zou die naam dan vandaan komen, he?

Twee soorten

Er zijn twee soorten bloedsinaasappel te onderscheiden: Volbloedjes en halfbloedjes. De volbloed heeft die donkerrode kleur, van binnen én van buiten. Bij de halfbloed is alleen het vruchtvlees rood gekleurd.

Smaak

En hoe smaakt zo’n bloederige sinaasappel dan? Het varieert een beetje tussen friszoet, zuur en bitter. Niet zo zoet als een mandarijn, maar niet zo bitter als een grapefruit. Net als de sinaasappel die we gewend zijn, persen we vruchtensap van de bloedsinaasappel of eten we hem zo uit het vuistje.

Gezond!

En natuurlijk is voor deze fruitsoort van alles aan gezondheidsvoordelen op te noemen. Zo zit de bloedsinaasappel ten eerste bomvol vitamine C en doet het dus wonderen voor je immuunsysteem. Het schijnt zelfs dat de bloedsinaasappel nóg meer vitamine C bevat dan de gewone sinaasappel. En gooi daar ook nog maar even een gezonde hoeveelheid vezels, antioxidanten, anthocyaan en foliumzuur tegenaan.

Uit het verre Italië

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat bloedsinaasappels in Nederland niet zo goed groeien. In plaats daarvan halen we de bloedsinaasappel uit Sicilië. De combinatie van grondsoort en het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor het perfecte klimaat voor deze vrucht. Hij mag dan misschien van ver komen, de kans is groot dat we ‘m op jouw favoriete markt gewoon hebben liggen. Je hoeft dus zeker niet naar Italië voor deze supervrucht!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen