5x Cakespiratie – de lekkerste cupcakes

Deze week hebben we het over snoep, zoetigheid en nog meer lekkers! En daarbij vergeten we natuurlijk de baksels niet. Even alle aandacht naar de cupcake. Leuk en makkelijk om zelf te maken en oh zo lekker! Het is niet altijd even gezond, nee. Maar af en toe lekker ongezond moet kunnen. Ze bestaan gelukkig ook zeker wel met een gezond tintje. Of je nu gezond- of ongezond-fan bent, er is altijd een passende cupcake. Hieronder vijf van onze favorieten met ingrediënten van jouw favoriete markt!

Cupcake met fruit

Niks zo fijn als zoetigheid met fruit erin verwerkt. Zo voelt het toch nog een beetje gezond, al weten we dat dat tegenvalt. Maar dat kunnen we best even negeren hoor. Cupcakes met Vitamine C, here we come! Onze aanraders: cupcakes met appel, blauwe bessen, aardbeien, sinaasappel of banaan. Maar eigenlijk zijn er weinig slechte keuzes. Probeer het met jouw favoriete fruitsoort.

Voedzame havermout cupcakes

Errrug lekker als ontbijt of lekker vullend tussendoortje! Gebruik havermout in plaats van bloem of meel. Deze cupcakes zijn het lekkerst met bijvoorbeeld wat appel, kaneel en walnoten. Voeg voor de extra energieboost ook nog een banaan toe. Met één zo’n kleine cupcake krijg je een bom van energie binnen!

Go glutenvrij

Op een glutenvrij dieet of kun je gewoon écht geen gluten verdragen? Geen nood. Je kunt nog steeds gewoon cupcakes bunkeren met glutenvrij zelfrijzend bakmeel. De rest van de muffin basis is praktisch hetzelfde (margarine of boter, kristalsuiker, vanillesuiker en eieren).

Of suikervrij

Als je op de gezonde tour bent, ben je vast fan van suikervrije baksels. Maar in cupcakes zit natuurlijk een giga hoeveelheid suiker. Oplossing: honing en vanille extract. De honing is van nature ook mierzoet, dus veel heb je niet nodig. Neem even een kijkje bij de honingkraam op jouw favoriete markt en experimenteer met verschillende soorten honing. Heerlijk!

Hartige cupcakes

Geen fan van zoet? Probeer dan eens hartige muffins te maken. Heerlijk met bijvoorbeeld:

  • Feta, tomaat en basilicum
  • Chorizo en cheddar kaas
  • Spinazie, courgette en geitenkaas
  • Ham, bacon, ei en kaas
  • Broccoli, dille en zalm

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen