5 x Recepten met prei

Prei is een van de meest veelzijdige groentes die er is. Dat komt niet alleen door de heerlijke smaak die heel gemakkelijk combineert, maar ook door het feit dat de groente het hele jaar door verkrijgbaar is. Er is namelijk een zomerprei, een herfstprei en een winterprei. Ze verschillen wel wat in uiterlijk en formaat, maar in principe blijft de uitgesproken smaak hetzelfde. En dat maakt het dus tot de ultieme groente om hele fijne recepten mee te maken. Wij hebben 5 recepten verzameld die je dus ook het hele jaar door kunt maken. Welke lijkt jou het lekkerst?

Mosterdsoep met prei en spekjes

In dit recept zorgen de preiringetjes voor extra smaak, textuur en ze geven het gerecht net even die bijzondere twist. Echt een heerlijke soep!

Quiche met ham en prei

Een klassieker en dat is hij natuurlijk niet voor niets. De combinatie van ham en prei is sowieso al een klassieker en verwerkt in een quiche maakt het overheerlijk!

Gestoofde prei met kerstomaatjes

Het stoven van de groentes zorgt voor een heerlijke, zoete smaak en maakt de groentes zachter. Een perfect bijgerecht voor elk seizoen!

Preisoep met aardappel

Deze heerlijke, romige soep kun je serveren als voorgerecht maar is ook prima te eten voor de lunch.

Hartige taart met prei en gehakt

De perfecte hartige taart om alvast voor te bereiden als je een drukke dag voor de boeg hebt. Dan hoef je hem alleen nog even in de oven te schuiven om op te warmen, salade erbij en je kunt aan tafel!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen