5 Typische Zwitserse gerechten

Deze week reizen we af naar het mooie Zwitserland! Ben jij dit jaar lekker op vakantie in Zwitserland? Of wil je na je vakantie wat typische Zwitserse gerechten op tafel toveren? Heel terecht! Voor zover er een Zwitserse keuken bestaat is deze o zo lekker!

Voor zover er een Zwitserse keuken bestaat?

Tja, de Zwitsers staan nu niet bepaald bekend om hun briljant zelfverzonnen, ingenieuze keuken. Eigenlijk combineren ze in Zwitserland invloeden uit al hun buurlanden. Je vindt er dus vooral Duitse, Franse en Noord-Italiaanse gerechten op het menu. Deze zijn ondertussen wel zover ingeburgerd dat ze toch echt in Zwitserland thuishoren.

We lichten een paar typische ingeburgerde Zwitserse gerechten voor jullie uit!

Kaasfondue

Om maar meteen met de kaas in huis te vallen. De kaasfondue is enorm populair in Zwitserland. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Doop je verse broodje in de heerlijke gesmolten Zwitserse kaas. Neem er een fris wit wijntje bij en je Zwitserse dag kan niet meer stuk.

Alpenpasta

Hier hebben de Italianen vermoedelijk iets mee te maken gehad. Deze verse Alpenpasta (of Pizzocheri) komt uit het dal vlakbij Italië. Licht op de maag is deze niet. Het is een berg pasta met aardappelen, kaas, room en uien.

Birchenmüesli

Rond het jaar 1900 kwam een Zwitserse arts met dit gerecht aanzetten. Een bak yoghurt met havervlokken, citroensap, geraspte appels en hazelnoten of amandelen. Soms worden hier ook nog rode vruchten aan toegevoegd.

Rösti

Ze liggen bij ons ook in de supermarkt, maar voor de écht rösti moet je toch echt in Zwitserland zijn. Het is een zeer smakelijk plat soort aardappelkoekje, gemaakt van geraspte, gekookte aardappelen die gebonden worden door het zetmeel uit aardappelen.

Bündnerfleisch

Het heerlijke kruidige stuk bündnerfleisch komt vooral uit het zuidoosten van Zwitserland. Het is gepekeld rundvlees. De stukken vlees worden van het vet ontdaan en vervolgens te drogen gelegd. Hoe dunner de stukken vlees, hoe kruidiger de smaak. Het vlees wordt vaak als aperitief gegeten.

Guten Appetit!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen