5 Duitse snacks

Zoals eigenlijk bijna ieder land houden ze in Duitsland ook bijzonder van lekker eten. En terecht! Maar natuurlijk heeft ieder land weer andere traditionele snacks. In Duitsland kom je niet zo snel bitterballen, kruidnoten of stroopwafels tegen. In plaats daarvan kun je je tegoed doen aan Berliner bollen of bretzels. Geloof ons, daar ben je ook wel even zoet mee (soms letterlijk). Weet je toch niet helemaal zeker wat je precies in je hand geduwd krijgt als je vraagt om lebkuchen? We lichten vijf van onze favorieten even uit.

Berliner Bol
Drie keer raden waar deze officieel vandaan komen… Het is een te vergelijken met een oliebol, maar dan zacht en is gevuld met jam of banketbakkersroom.  Om het helemaal af te maken, wordt er nog wat poedersuiker en soms kaneel over gestrooid.

Bretzel
In Nederland kennen we ze als pretzels. Dit zijn echt net even ander soort baksels. De Duitse bretzel is geen hard zoutige snack, maar meer een soort bagel. Het deeg wordt in krakelingvorm gebracht en gebakken in de oven. Het deeg zelf is lichtzoet van smaak, wat wordt gecompenseerd met grote zoutkorrels erop. 

Currywurst
De curryworst is een echte topper op bierfeesten! Het is een soort fastfoodgerecht. De worst wordt gegrild, in stukjes gesneden en geserveerd met currysaus en kerriepoeder. Hij wordt niet per se met een broodje gegeten (daarvoor moet je de bratwurst hebben) maar vaker met frietjes.

Haribo
Deze kennen we allemaal wel. Een typisch Duitse snack is toch wel het Haribo snoep. In 1922 werden de o zo bekende gummibeertjes op de markt gebracht en die hebben Haribo zo gigantisch groot gemaakt. Tot op vandaag zijn de beertjes nog steeds een van hun best verkochte producten en zijn er natuurlijk talloze nieuwe soorten snoep bij gekomen.

Lebkuchen
Alvast je trip naar een Duitse Kerstmarkt aan het plannen? Of een Duitse kermis? Grote kans dat je daar een kraampje met lebkuchen tegen het lijf loopt. In Nederland noemen we dat peperkoek en je kunt de smaak het beste vergelijken met die van ontbijtkoek. Je vindt ze vooral in hartjesvorm met versieringen of teksten erop. 

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen