3 x Komkommersalade

Het is een warme zomerdag, je bent lekker aan het borrelen met wat hapjes, of misschien wel op een barbecue? Allemaal perfecte ingrediënten voor wat invulling door de komkommer! Tijdens het warme weer is dit een heerlijke verfrissende en dorstlessende snack. En een goede tegenpool als bijgerecht bij een barbecue met warme vlees- of vega-hapjes. Maar hoe combineer je deze frisse smaakmaker dan het beste tijdens de borrel of als lekkere salade? We hebben onze favoriete komkommersalades op een rijtje gezet.

* Aziatische komkommersalade
Voor een lekkere bite in je komkommersalade moet je bij de Aziatische variant zijn. Gebruik hiervoor een komkommer, een citroen, een eetlepel sojasaus, een eetlepel olijfolie, een eetlepel sesamolie en wat sesamzaadjes. Rooster de sesamzaadjes eventueel even en hussel al de ingrediënten door elkaar.

* Zoetzure komkommersalade
De naam zegt het al. Deze is eigenlijk niet meer dan zoet en zuur bij de komkommer gegooid. Gebruik hiervoor een komkommer, 50 ml (rijst)azijn en een eetlepel suiker. Voor een extra pittige bite kun je ook nog een halve rode peper in stukjes toevoegen.

* Frisse komkommersalade
Lekker fris met dille en yoghurt! Wat heb je nodig? Een komkommer, 150 gram (Griekse) yoghurt, 3 tot 4 takjes verse dille en wat peper en zout. Hak de dille grof en meng deze in de yoghurt. Meng hier de schijfjes komkommer doorheen en breng extra op smaak met zout en peper. En genieten maar van deze frisse salade!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen