3 x Hapjes voor Sinterklaasavond (van de markt)

Op pakjesavond, oftewel Sinterklaasavond wil je natuurlijk niet urenlang in de keuken staan. Dan ligt de focus bij het uitpakken van cadeautjes, het voorlezen van gedichten en lachen om surprises. Precies daarom besloten wij het jullie iets gemakkelijker te maken met deze recepten. Je kunt bijna alle ingrediƫnten gewoon op je favoriete markt halen en de hapjes eet je tijdens het uitpakken van de presentjes gewoon op. Prima geregeld toch?

Fully loaded nacho’s

Dit recept valt echt onder de categorie ‘hapjes’, want elke hap die je neemt zit bomvol smaak. Je hebt niet eens een eigen bord nodig, want je kunt gewoon de ovenschaal op tafel zetten en er zo van eten. Dikke aanrader dus!

Camembert uit de oven

Gek op kaas? Dan is dit jouw recept! En zo ontzettend simpel. Hier ga je echt vrienden voor het leven mee maken. Klaar in no time, dus meer tijd over om die ellenlange gedichten voor te lezen :).

Turks brood met dips

Tja, dit is niet echt een recept, maar wel een hele dikke tip van ons! Want hoe fijn is het als je gewoon lekker vers brood van de markt haalt en daar lekkere dips en smeersels bij serveert? Denk dan bijvoorbeeld aan Turks brood, dat je nog even een paar minuutjes afbakt in de oven. Haal dan meteen wat tapenades, verse aioli, hummus en pesto op de markt. Misschien nog wat olijven, een lekker stuk oude kaas en wat chorizo misschien? Je hoeft namelijk echt niet elke avond de sterren van de hemel te koken. Een keertje lekker makkelijk doen mag best! Zeker als je zo’n gezellige Sinterklaasvond samen viert.

Wij wensen jullie allemaal alvast heel erg veel plezier!

Geniet

Laat je inspireren door de Tips&Weetjes van de markt.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen