15 December | Internationale Thee Dag

Theeliefhebbers van overal vandaan halen elk jaar op 15 december hun mooie theeservies tevoorschijn, nemen een lekkere scone erbij en genieten van Internationale Thee Dag! Naast water en koffie is thee een van de populairste drankjes ter wereld. En terecht! Thee is een heerlijk en gezond drankje waar je altijd en overal van kunt genieten. Zo’n twee miljoen mensen drinken minstens één kopje thee op een gemiddelde dag. Niet zo gek dus dat thee ook z’n eigen internationale dag krijgt. Maar wat weten we eigenlijk nog meer van thee? Hoog tijd voor een paar weetjes!

Wist je dat…

Thee na water de meest gedronken drank ter wereld is? Meer dan koffie, bier en cola dus! Maar dat is eigenlijk ook niet zo gek, thee is lekker toegankelijk en niet zo ongezond als de rest.

De theeplanten eigenlijk bomen zijn? Ooit een theeplantage gezien? De planten komen vaak niet hoger dan je heup. Als je ze echter gewoon hun gang laat gaan groeien ze uit tot heuse bomen.

’s Werelds grootste theezakje 250 kg woog? Zeg maar gerust theezak dus. Hij was gemaakt in Saoedi-Arabië door de eigenaar van een theeproductiebedrijf.

Zwarte thee verreweg het meest geproduceerd wordt? Hoewel groene, witte en rooibos thee hartstikke populair zijn, is zwarte thee toch echt het meest populair. Het schijnt dat zo’n 75% van alle geproduceerde thee zwarte thee is.

Thee op zo’n 900 tot 2300 meter boven de zeespiegel het beste groeit? Dat kunnen we in Nederland dus wel vergeten.

Het wel gelukt is om een theeplantage in Nederland op te zetten? En dan wel in het Brabantse Zundert. Misschien eens het proberen waard?

De oudste theebladen zo’n 2100 jaar oud zijn? De oudste die ooit gevonden zijn dan. Misschien zijn er wel nóg oudere die we nooit ontdekt hebben.

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen