Witte asperges met ham, ei en gesmolten boter

Asperges worden niet voor niets het witte goud genoemd. Ze hebben een smaak die onovertroffen is en onvergelijkbaar met welk eten dan ook. De periode dat we ervan kunnen genieten, van ongeveer half april tot eind juni, is niet heel lang dus we moeten er optimaal van genieten! Deze klassieke bereidingswijze met ham, ei en botersaus is onvoorstelbaar lekker en laat die witte asperges echt heel goed tot hun recht komen.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

1 kilo krieltjes (liefst in schil)
4 eieren
2 kilo witte asperges (let op dat de onderkant niet te ver is ingedroogd)
125 gram gezouten roomboter
200 gram achterham, in dikke plakken van 50 gram
bosje krulpeterselie
bosje bieslook
zout en peper

Bereiding:

  1. Zorg dat de krieltjes aan de buitenkant schoon zijn (wanneer je ze in de schil kookt) en kook ze in ca. 20 minuten gaar in ruim gezouten water.
  2. Schil intussen de asperges met een dunschiller. Begin vlak onder het kopje en schil ze helemaal tot de onderkant. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de witte asperges af, alleen het ingedroogde gedeelte. Kook de asperges in een ruime pan met water en zout in ongeveer 10 minuten gaar. Kook ook de eieren 8 minuten en laat ze onder de koude kraan schrikken. Snijd ze dan zo fijn mogelijk.
  3. Doe de roomboter in een pannetje en laat deze smelten. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn en voeg de helft van beide toe aan de gesmolten roomboter. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de krieltjes af en verdeel over de 4 borden. Schenk hier wat van de gesmolten boter over. Verdeel ook de witte asperges over de borden en leg op elk bord een plak achterham. Garneer met de resterende kruiden en serveer met de overgebleven boter.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen