Vegetarische quiche met spinazie en geitenkaas

Quiche kan een machtige maaltijd zijn, maar deze versie is iets lichter. Wil je hem nog wat frisser maken, voeg dan wat citroenrasp toe aan de spinazie. Deze vegetarische quiche is perfect voor een dagje zonder vlees!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 35-40 minuten oventijd

Ingrediënten

125 ml verse slagroom
1 ui
600 g verse bladspinazie
2 tenen knoflook
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
200 g zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in.
  2. Snipper de ui en knoflook en bak op een middelhoog vuur met scheutje olijfolie. Voeg dan de spinazie toe tot deze geslonken is. (Laat de spinazie wel even goed uitlekken, anders word je vegetarische quiche te nat.)
  3. Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes op de bodem.
  4. Klop de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en kruimel de kaas er over. Schenk dan het eimengsel erover.
  5. Bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of het midden ook gestold is.
  6. Serveer de vegetarische quiche met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen