Romige aspergesoep

Naast de gekookte witte asperges met ham en ei is dit nog zo’n klassiek recept: aspergesoep. Ook nog eens de beste manier om die asperge van kop tot kont te gebruiken. No waste recepten, daar houden wij van! Bewaar dus altijd die schillen en kontjes van je witte asperges, zodat je deze heerlijke aspergesoep kunt maken!

Soort gerecht: soep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

500 gram witte asperges
1,5 liter water
75 gram boter
75 gram bloem
2 bouillonblokjes
125 ml room
200 gram gerookte zalmreepjes

Bereiding

  1. Schil de asperges rondom en verwijder de houtachtige onderkant. Houd de schillen en kontjes apart.
  2. Doe de asperges met het water in een soeppan. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur dan uit en laat de pan met een deksel erop nog 10 minuten staan. Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze even opzij.
  3. Voeg de schillen en kontjes toe aan het water in de pan en laat dit een minuut of 20 trekken. Schenk het kookvocht daarna door een zeef en vang het vocht op.
  4. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg daarna in een keer de bloem toe. Roer tot je een een glad mengsel hebt en laat dit een minuut of 4 op laag vuur garen. Let op: het mag niet bruin worden!
  5. Voeg het kookvocht toe, verkruimel de bouillonblokjes erin en breng alles aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken. Snijd de asperges in stukjes en voeg ze, samen met de slagroom, toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de zalmreepjes over 4 soepborden/kommen en schenk hier de aspergesoep overheen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen