Ragout van wild zwijn

Het wildseizoen valt gelukkig samen met het najaar. Want dat betekent dat je heerlijk kunt gaan experimenteren met de fijnste stoofgerechten. Zoals deze ragout met wild zwijn en rode wijn. Gebruik je liever geen alcohol? Vervang de wijn dan door wildfond!

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 15 minuten koken + 1,5 uur stoven

Ingrediënten:

800 gram wild zwijn, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
winterwortel, in kleine blokjes
steel bleekselderij, in kleine stukjes
250 ml rode wijn of wildfond
1 blik tomatenblokjes
takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
4 el verse peterselie, fijngehakt
zout en peper

Bereiding:

  1. Zet een ruime braadpan op middelhoog vuur, doe hierin 2 eetlepels roomboter en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees dan uit de pan en zet even apart.
  2. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui tot deze glazig ziet en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 2 minuten ook de wortel en bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee.
  3. Doe het vlees weer in de pan bij de groenten en giet de wijn of fond erbij. Breng het aan de kook en doe er dan de tomatenblokjes, laurier en rozemarijn bij.
  4. Laat de ragout onder een deksel zachtjes in ongeveer 1,5 uur uur garen tot het vlees zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Meng 3 eetlepels peterselie door de ragout heen en gebruik de laatste eetlepel om er eroverheen te strooien.
  5. Serveer de ragout met tagliatelle of een andere pasta naar keuze. Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen