Pasta pesto met kip

Zet met dit recept in een handomdraai een heerlijke en snelle pasta pesto op tafel. Voor een vegetarische variatie kun je de kip vervangen door champignons of courgette. Knapperige walnoten doen het ook erg goed als vleesvervanger!

Aantal personen: 4
Soort gerecht: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten
400 gram pasta, vers of droog
2 kipfilets, in reepjes
1 sjalotje, fijn gesneden
2 eetlepels olijfolie
2 flinke eetlepels (verse) pesto
100 ml kookroom
handjevol cherry trostomaatjes, in vieren
Parmezaanse kaas
een paar blaadjes verse basilicum, in dunne reepjes

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet het af, spoel even met koud water en doe het terug in de pan. Schenk een beetje olijfolie erover en voeg een snuf zeezout toe. Zet dit opzij.
  2. Doe de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin het sjalotje tot het glazig is. Voeg dan de reepjes kipfilet toe. Bak deze om en om tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  3. Schep twee flinke eetlepels pesto bij de kip en laat dit rustig mee verwarmen. Schenk nu de kookroom in de pan en roer dit door, zodat de pesto en room goed vermengd zijn. Proef de saus en breng het eventueel extra op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de pasta toe aan de pan met kip en verwarm dit op een matig vuur. Blijf goed omscheppen zodat alle pasta bedekt is met een laagje pestosaus. Doe de tomatenpartjes op het laatst nog even in de pan, zodat ze wel warm worden maar niet hun vorm verliezen.
  5. Schep de pasta op een bord, rasp er wat Parmezaanse kaas over en garneer met de basilicum. Dit gerecht gaat erg goed samen met een salade.

Eet smakelijk!

Waarom kiest u voor de markt?

Iedere week een feest

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen