Nutella-krans met hazelnoten

Het is maar één keer per jaar Wereld Nutella Dag, op 5 februari, en dat is toch wel reden voor een klein feestje. Want van alle soorten broodbeleg is dit waarschijnlijk een van de meeste geliefde smeersels. Maar je hoeft het natuurlijk niet alleen maar te gebruiken op je boterham. Op een pannenkoek smaakt het ook verrukkelijk! En wat dacht je van versgebakken wafels met een lepeltje van deze hazelnootpasta? Hilde van Slowfoody ging de keuken in en maakte een heerlijke krans van croissantdeeg met Nutella en hazelnoten. Een aanrader hoor!

Aantal personen: 6
Soort gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten
1 verpakking croissantdeeg (240 gram) voor 6 stuks
2 flinke eetlepels Nutella
handje hazelnoten, fijngehakt
1 ei, losgeklopt

Verder heb je nodig
bakpapier
deegroller
kwast

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en leg dit op een vlakke ondergrond. Druk de perforaties in het deeg dicht met je vingers en rol het deeg dan met de roller uit tot een rechthoek. Smeer hier de Nutella over uit en houd aan de zijkanten een halve centimeter ruimte over. Strooi de fijngehakte hazelnoten over de Nutella, maar hou een eetlepel over voor de bovenkant.
  3. Rol nu het deeg op vanaf de lange kant, zodat je een lange rol krijgt. Snijd deze in de lengte doormidden, maar laat aan één kant het deeg aan elkaar zitten. Draai de 2 helften losjes om elkaar heen, zodat je een vlecht-effect krijgt. Leg de ‘vlecht’ als een krans op de beklede bakplaat en maak de uiteinden aan elkaar vast door ze zachtjes vast te drukken.
  4. Bestrijk het deeg lichtjes met het losgeklopte ei, bestrooi met de achtergehouden hazelnoten en zet de krans in de voorverwarmde oven. Bak de Nutella-krans in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat vijf minuutjes afkoelen en serveer warm. Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen