Klassieke carpaccio | Voorgerecht

Wanneer je een spectaculair en verrukkelijk voorgerecht op tafel wilt zetten, maar er zo min mogelijk aan wilt doen, dan is de klassieke carpaccio een absolute aanrader. Vraag jouw marktslager om de ossenhaas alvast in mooie, dunne plakjes te snijden, zodat je straks alleen nog de ingrediƫnten hoeft samen te voegen op het bord. Appeltje-eitje!

Soort gerecht: voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten

250 gram carpaccio (dun gesneden ossenhaas, vraag je marktslager!)
75 gram rucola
20 gram geroosterde pijnboompitten
stuk Parmezaanse kaas
truffelmayonaise
zwarte peper

Bereiding

  1. Neem vier mooie borden en verdeel hier de carpaccio over. Leg de plakjes een beetje overlappend neer.
  2. Leg in het midden van elk bord een flinke pluk rucola en verdeel de pijnboompitten over de vier borden.
  3. Neem een dunschiller en schaaf per bord een paar kleine, dunne plakjes Parmezaanse kaas. Druppel als laatste wat van de truffelmayonaise er overheen en maal een beetje zwarte peper erboven.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen