Hertenbiefstuk met wildsaus

Wat maakt een mals hertenbiefstuk nog lekkerder dan het al is? Juist, een goede wildsaus! En laten wij nou net het recept voor jullie hebben. Echt een heel fijn gerecht voor die donkere, koude herfstavonden.

Soort gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten + bereiden 15 minuten + stoven ca. 30 minuten

Ingrediënten

4 hertenbiefstukken, op kamertemperatuur
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 uien, in halve ringen
1 flinke winterpeen, in blokjes
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 pot (380 ml) wildfond)
200 ml rode wijn
2 dikke plakken ontbijtkoek

Verder heb je nodig
staafmixer

Bereiding

  1. Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en winterpeen 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak deze ook nog 2 minuten mee.
  2. Schenk de wildfond en wijn bij de groente en verbrokkel de ontbijtkoek er overheen. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit 30 minuten stoven terwijl je af en toe roert.
  3. Haal nu de pan van het vuur en pureer alles fijn met de staafmixer. Verwarm de saus nog 5 minuten en breng op smaak met peper.
  4. Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken aan beide zijden met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukken in vier minuten rosé. Keer ze halverwege. Haal de hertenbiefstuk uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  5. Serveer de hertenbiefstuk en saus met aardappelpuree, een lekkere gratin of pomme duchesse en bijvoorbeeld rode kool. Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen