Hemelse desserts met chocolade

Er is natuurlijk geen perfect moment om chocolade te eten. Elk moment is namelijk perfect. Maar laten we eerlijk zijn, chocolade is éxtra lekker zo net na een heerlijke maaltijd. Daarom maakt het ook zo’n populair dessert-ingrediënt. Van simpele choco-gerechten tot de meest ingewikkelde chocoladetaart met een waslijst aan ingrediënten, je vindt het allemaal. We hebben ons ook maar eens verdiept in de wereld van chocoladedesserts. Maar dan met twee hele belangrijke eigenschappen. Ze zijn lekker simpel om te maken, maar toch mooi genoeg om indruk mee te maken. Perfecte combi toch? Mét ingrediënten van jouw favoriete markt natuurlijk. Hier drie van onze favorieten.

Chocolade frambozen hapjes

Er is iets met chocolade en fruit. Deze combi werkt gewoon! En het is ook heerlijk simpel om klaar te maken. Je hebt enkel fruit en gesmolten pure chocolade nodig. We gebruiken hier frambozen, maar dit werkt natuurlijk ook prima met stukjes aardbei, ananas, kiwi, kersen of een ander favoriet stukje fruit. Gebruik kleine bordjes of kleine papieren muffin vormpjes als ondergrond. Smelt de chocolade en roer goed door. Drop een paar druppels gesmolten chocolade op je bordje of muffinvorm. Leg hier een of twee frambozen op, en druppel vervolgens nog wat op de bovenkant van de frambozen. Zet dit nu even een uurtje in de koelkast en je hebt heerlijke frambozen chocolade hapjes. Lekker van binnen én buiten!

Chocolademousse

Een super populair dessert is natuurlijk een heerlijke chocolademousse. Nóg lekkerder dan een kant-en-klaar gekochte is natuurlijk een zelfgemaakte! Hoe doen we dit zonder al te moeilijk te doen? Simpel! Voor 4 porties heb je nodig: 225 gram pure chocolade, drie eiwitten, 125 gram suiker en 250 gram slagroom.

Klop de eiwitten stijf en voeg daarna de suiker toe. Klop ook de slagroom stijf in een andere kom. Smelt de chocolade langzaam en schep de slagroom en het eiwitmengsel voorzichtig door de chocolade. Schep in mooie bakjes en laat voordat je de mousse opdient nog even een uurtje in de koelkast rusten. 

Chocolade-Oreo balletjes

Chocolade is natuurlijk prima te combineren met fruit, brood, van alles! Maar ook een geweldige combi is natuurlijk chocolade met … nog meer chocolade. En dan wel met de alom geliefde Oreo koekjes. Weinig overtuiging nodig, lijkt ons. Je hebt nodig: 200 gram pure chocolade, 75 gram verkruimelde Oreo koekjes, 30 gram gemalen amandelschaafsel, 125 gram mascarpone en wat gemalen kokos.
Gooi het amandelschaafsel en de Oreo koekjes bij elkaar in een kom en voeg hier de mascarpone aan toe. Goed roeren tot het een mooi glad mengsel is. Draai hier vervolgens kleine bolletjes van en leg deze even apart. Smelt de chocolade op laag vuur en blijf goed roeren. Dompel dan de bolletjes één voor één onder in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Bestrooi de bolletjes met nog wat gemalen kokos en laat vervolgens even afkoelen in de koelkast. 

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen