Fudge met pepernoten | Recept van Slowfoody

Pakjesavond is voor de meeste mensen achter de rug, Sinterklaas en zijn Pieten zijn al bijna weer terug in Spanje en wij bereiden ons langzaam voor op de komende kerstdagen. Maar wat moeten we nu aan met al die overgebleven pepernoten? Fudge maken natuurlijk? Hoe? Heel simpel, met onderstaand recept van Slowfoody lukt het altijd!

Aantal: 30 stuks
Soort gerecht: zoete snack
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 5 uur opstijven

Ingrediënten

1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade, in stukjes
snuf zout
20 pepernoten + 15 ter garnering

Verder heb je nodig
bakvorm van ca. 20 x 20 cm
bakpapier

Bereiding

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier zodat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn. Snijd de 20 pepernoten in vieren en zet even opzij.
  2. Doe de gecondenseerde melk, een snuf zout en de chocolade (in blokjes) in een steelpannetje en laat de chocolade op laag vuur smelten. Zorg dat het niet aan de kook komt, want dan wordt de chocolade bitter. Wanneer alle chocolade gesmolten is en je een homogene massa hebt, haal je de pan van het vuur.
  3. Roer de stukjes pepernoot door het mengsel, stort dit daarna in de beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Snijd de 15 resterende pepernoten in tweeën. Verdeel deze helften gelijkmatig over de bovenkant, zodat je straks op elk stukje fudge een halve pepernoot hebt zitten.
  5. Zet de bakvorm nu minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Wanneer de fudge stevig genoeg is, verplaats het dan van de bakvorm naar een snijplank en snijd er 30 stukjes van.

Eet smakelijk!

Waarom kies je voor de markt?

Iedere week jouw oude en vertrouwde markt

Heerlijk op de markt snuffelen naar mooie en heerlijke producten
Gewoon voor de gezelligheid samen met mijn dochter naar de markt
Er zijn altijd mooie en verse producten tegen mooie prijzen